Gündem

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe 7 maddede özetledi; işte İstanbul'un deprem planı

02 Nisan 2023 08:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Deprem Seferberlik Planı” kapsamında atılacak adımları belirledi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve İETT Genel Müdürü Dr. Buğra Gökce, “Süreci seferberlik ruhuyla ilerletmeliyiz. Herkesin elini taşın altına koyması gerek” dedi.

Gökçe Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu‘nun Deprem Dirençli kent vizyonu ile hazırladığımız İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nda uygulama adımlarımız hızlanıyor.39 İlçe Belediye Başkanlığımız ve teknik ekipleri ile  ortak gündem toplantımızı İPA İstanbul'da gerçekleştirdik. Afet sürecinde, koordinasyon yetisinin, asayiş, lojistik, kurtarma vb.  süreçlerde ne denli önemli rol oynadığını hepimiz gördük. İBB ve ilçe belediyeleri arasındaki ortak iş birliğinin öneminin farkında olarak, seferberlik ruhunu kaybetmeden, süreci ilerletmemiz çok önemli. Deprem dirençli  bir kent istiyorsak, hazırlık süreçlerinin tamamında çağdaş temellere dayanan hakikatlerle ve sağduyuyla konuya yaklaşmamız gerekiyor. Denetimden, yönetmelik değişiklerine, güçlendirme veya yenileme çalışmalarına varan çok faktöre  sahip bir konuda herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor." değerlendirmesini yaptı. 

Gökçe şu ifadeleri kullandı:

Bu doğrultuda oluşturduğumuz ortak iş birliği gündemimiz;

-En riskli yapıları önceliklendirecek, uzlaşı kültürünün hakim olduğu yapı dönüşümünü ateşlemek,

-Kira yardımını ekonomi şartlarına uygun hale getirmek,

-Kamu yararına, maliyetine güçlendirme ve dönüşüm gerçekleştirmek,

-Deprem mukavemetini belki de birincil etkileyen nedenlerden biri olan zemin katlarda kolon-kiriş kesilmesinin önüne geçerek saha faaliyetlerini artırmak.

-İnşaat öncesinde imar denetimini ve inşaat sırasında yapı denetimini gerçekleştirmek,

-Depreme duyarlı park ve meydanlar, deprem anında acil durum ihtiyaçları, kaçış, toplanma ve geçici barınma amaçlı açık alanlar oluşturmak,

-Afet anında arama kurtarma ve afete müdahalede yerel kapasiteyi artırmak

Tüm ilçe belediye başlanlıkları ve teknik ekiplerine katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunarım.  Ortak gündem toplantılarımızı sıklaştıracak ve koordinasyonu hızlı şekilde ilerleteceğimizden şüphem yok.  Biz de başarabiliriz! Sağduyu, akıl ve seferberlik ruhuyla hep birlikte."