Dünya

'Huysuz Kedi' hayatını kaybetti

7 yaşında olan 'Huysuz Kedi'nin idrar yolları enfeksiyonundan muzdarip olduğu belirtildi

17 Mayıs 2019 13:48

Sahipleri, internet fenomeni 'Huysuz Kedi'nin (Grumpy Cat) öldüğünü açıkladı.

'Huysuz Kedi' (Grumpy Cat) 7 yaşında hayatını kaybetti. Sahiplerinin Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre Huysuz Kedi 14 Mayıs'ta 'annesi Tabatha'nın kollarında' öldü.

'Bazı günler diğerlerinden daha huysuzdur' başlıklı açıklamada Huysuz Kedi'nin idrar yolları enfeksiyonundan muzdarip olduğu belirtildi. Açıklamada "Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insanı zor zamanlarda dahi güldürdü. Ruhu hayranları sayesinde her yerde yaşamaya devam edecek" ifadeleri kullanıldı. 

Huysuz Kedi'nin Instagram'da 2.4 milyon, Twitter'da da 1.5 milyon takipçisi vardı. 

Neden 'huysuz'?

Evrensel'in haberine göre 4 Nisan 2012'de doğan Grumpy Cat'in gerçek adı Tardar Sauce (Tartar Sos). Sahibi Tabatha'nın kardeşi Bryan'ın 22 Eylül 2012'de fotoğrafını Reddit'e eklemesiyle ünlenen Grumpy Cat'in fotoğrafı tüm huysuz başlıklarında kullanılmaya başlandı. Facebook'ta ve Twitter'daki resmi huysuz kedi hesaplarının 1,5 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

Grumpy Cat, yönetmenliğini Andy Capper ve Juliette Eisner'ın yaptığı internet meme'leri ve viral videolar hakkındki Lil Bub & Friendz isimli belgeselde rol aldı. Ayrıca Grumpy Cat, BuzzFeed'de 2013 Webby Ödülleri'nde yılın internet meme'i ödülünü kazandı. Grumpy Cat, 30 Mayıs 2013'te The Wall Street Journal'ın ön sayfasında yer aldı.

Grumpy Cat'in huysuz görünüşünün nedeni cüce kedi olması ve Maloklüzyonu rahatsızlığı. Onu ve kardeşi "Poke"'yi "düz yüzlü, balon gözleri ve kısa kuyruğu olan" anne normal yolla doğurmuş. Grumpy Cat normalden zayıf ve biraz daha farklı arka ayaklara sahip. Kardeşi Pokey huysuz bir karaktere sahipken Grumpy Cat daha sakin.