Gündem

Hürriyet yazarı: Vize uygulaması insan hakkı ihlali haline gelmiş durumda, haksız yere seyahat özgürlüğümüz kısıtlanıyor!

26 Ocak 2023 09:34

Hürriyet yazarı Savaş Özbey, Türk vatandaşlarına uygulanan, "gizli vize yaptırımı" krizini köşesine taşıdı. 

Özbey, Özcan Deniz, Tolga Çevik ve Demet Akalan'ın da mağdur olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu insanların hepsinin Türkiye’de işi gücü, ailesi, düzeni var.  Üstüne üstlük hali vakti yerinde insanlar. Bunlar alamıyorsa sıradan vatandaş nasıl vize alacak?

Zaten istenilen evrakın haddi hesabı yok. Kuyrukta beklemesi, eziyeti de cabası. Aracı kurumlar tonla para alıyor. Reddedilince o para da uçup gidiyor. Resmen soygun. Koca koca devletler bunu kendilerine nasıl yakıştırıyor?

Kendim için söylemiyorum, benim Schengen’im falan var. Ama mağduru çok insan tanıyorum ki. En son bir arkadaşım Almanya’dan ret yedi. Defalarca girip çıktığı ülke. Sonra İtalya’ya başvurdu, oradan da ancak bir aylık vize alabildi. Orası da kaç kere girip çıktığı memleket...

Yazık günah ödenen paralara. Vize uygulaması bir insan hakkı ihlali haline gelmiş durumda. Bahane haline getirdiler resmen, haksız yere seyahat özgürlüğümüz kısıtlanıyor. Yok mu bunu dava edebileceğimiz uluslararası bir makam, bir merci..." 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - AB’ye yeni aday olan ülkelerin vizesiz girdiği Avrupa ülkeleri Türkler için hayal oluyor; vize başvurularına rekor düzeyde ret yanıtı veriliyor, Türk vatandaşlarına ‘gizli yaptırım’ uygulanıyor!

TIKLAYIN - AP Türkiye Raportörü Amor: Türkiye halkı neden vize serbestisi olmadığını hükûmete sormalı; karşılanması gereken sadece 6 kıstas kalmıştı!