Gündem

Hürriyet yazarı Şener: Cem Uzan dönerse kaçırdığı para borcunu ödemeye, ömrü hapis yatmaya yetmez

Şener Hürriyet'teki ilk yazısını kaleme aldı

23 Aralık 2019 08:55

9 yıldır köşe yazarlığı yaptığı Posta’dan ayrılan Nedim Şener  Hürriyet gazetesinde ilk yazısını yazdı. Şener, “Döneceğim” mesajı paylaşan Cem Uzan’ı 50 yıl hapis cezası beklediğini dile getirdi. Şener, Cem Uzan'ın Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve AKP'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a yönelik paylaşımlarının Türkiye'ye dönüşü için zemin hazırlamak amacıyla kullandığı yorumunu yaptı. 

Şener bugünkü yazısında, “Kısa süre önce ise Erdoğan’ı öven konuşmaları yayınlanmaya, çok geçmeden de “İki ay içinde Türkiye’ye döneceğim, Cumhurbaşkanı adayı olacağım” diye konuşmaya başladı. Ardından, tam AKP içinden kopanların partileşmeye çalıştığı süreçte, Ahmet Davutoğlu’nu ve Ali Babacan’ı hedef alan tweet’ler attı. Dönüşü için zemin yaratmaya uğraşıyor” ifadesini kullandı.

Uzan’ın iki şeye güvendiğini dile getiren Şener, “Genç nüfusun onun yaptığı kötülükleri hiç bilmemesine, daha ileri yaşta olanların da unutmasına! Babacan ve Davutoğlu’nu hedef alması, iktidarla anlaştığı yorumlarına sebep oldu. Böyle bir anlaşmanın olmadığı, olamayacağı açık. Yaptığı kendine has bir 'uyanıklık'... AKP’den ayrılarak Erdoğan’a rakip parti kuracakları hedef alarak Erdoğan’ın gözüne girme çabasından başka bir şey değil” görüşünü savundu.

Şener, Uzan’ın 12 suçtan arandığını anımsatarak Türkiye’ye dönmesi halinde kendisini 50 yıl hapis ve yüklü miktarda hapis cezası beklediğini yazdı.

Yazının devamı için tıklayın