Gündem

Hürriyet yazarı: İlçe seçim kurulları suç mu işledi?

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, ilçe seçim kurullarının çoğunun yasanın 23. maddesinin son fıkrasına göre karar verdiklerini yazdı

30 Mayıs 2019 09:03

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, bugünkü yazısında ilçe seçim kurullarının sandık kurulu oluştururken yaşadığı sıkıntıları örneklerle anlattı. Çoğu ilçe seçim kurulunun zaman baskısı yaşadığını ve 298 sayılı yasanın 23’üncü maddesinin son bendine göre karar verdiklerini yazdı. 

Ergin, seçim kurullarında alınan kararların oy birliği ile alındığını; bu kurullarda AKP'nin de temsilcilerinin bulunduğunu hatırlattı. Bağcılar 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan örnek veren Ergin, buradaki görevlendirmelerin daha önceki seçimlerde sandık kurulunda görev yapmış ve sorun yaşamamış kişilerden belirlenmiş olduğunu söyledi.

Birçok örneği inceleyen Ergin yazısının son bölümünde, "Diğer ilçelerden benzer daha birçok örnek verebilmem mümkün. Bütün bu örnekleri okuduğumda, ilçe seçim kurullarının hepsinin ciddi bir zaman baskısı yaşadıklarını, listelerin yetmemesi durumunda yasanın 23. maddesinin son fıkrasının kendilerine kapıyı açtığını değerlendirerek, bu yönde hareket ettiklerini anlıyorum. Demek istediğim, biraz hassas bir durumla karşı karşıyayız" değerlendirmesinde bulundu.