Gündem

Hürriyet yazarı: Ev sahipleri de mağdur, yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var

09 Kasım 2023 08:26

Hürriyet yazarı Deniz Sipahi, kira krizinde ev sahiplerinin de mağdur olduğuna dikkat çekerken, yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti. 

Sipahi, bugünkü yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

"Bence bir düzenleme de ev sahipleri ve kiracılarla ilgili konuda yapılması gerekiyor. Bazı davalar iki, üç yıl bazen de daha fazla sürüyor. Devletlerin hayatında on yılların önemi yok ama bir insanın hayatında bir yıl bazen çok uzun bir süre...

Ve insanlar yaşadıkları olaylara göre hayatlarını şekillendirebiliyor ve değiştirebiliyorlar. Bu davaların sonuçlandırılmasıyla ilgili mutlaka yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var. Sadece kiracılar değil, ev sahiplerinin de mağdur olduğu bir gerçek..."


Fahiş kiraları kontrol altına almak amacıyla uygulamaya konulan yüzde 25 kira zammı sınırı nedeniyle, ev sahipleri yasal olarak bu oranın üstünde yapamıyor. İkinci yılına giren yeni düzenleme, ev sahiplerini mağdur ettiği, oranın enflasyonun çok altında kaldığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Son olarak, kiracı-ev sahibi davalarının artması üzerine ara buluculuk çözümü de seçenekler arasında girmişti.