Dünya

Hürriyet yazarı Bayer: Almanya'nın umudu Türkler

Alman hükûmeti, havalimanlarındaki personel sıkıntısını çözmek için özellikle Türkiye’den geçici işçi getirmeye yeşil yakmıştı

01 Temmuz 2022 10:06

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Almanya'daki havalimanlarında personel eksiği sorununa vurgu yaparak "Almanya'nın umudunun Türklerde olduğunu" yazdı.

Bayer, Almanya'daki havalimanlarında bavul kaosu olduğunu belirterek, "Koronavirüs salgını dolayısıyla bu işleri yapanlar işten çıkarılmış. Onlar da kargo taşımacılığı vesaire gibi işlere yönelmişler. Güvenlik kontrolü ile ‘handling’ denilen uçağı hazırlayan personel kalmamış. Alanlarda kuyruklar, mahşeri kalabalıklar, tartışmalar, bekleyen binlerce bavul. Yüzlerce sefer bu yüzden yapılamıyor. İptal ediliyor. Radyolar sürekli anons ediyormuş; ‘Havaalanına lütfen en az 4-5 saat önce geliniz’ diye. Uçabilen şanslı yolcular da inince bir bakıyor ki bavulu yok. Uçağa yüklenememiş; tatili zehir oluyor" dedi. 

Bayer, "Bu işi bilenler de ha deyince bulunamıyormuş. Bu işi nasıl çözeriz derken Alman Havacılık Federasyonu Başkanı Matthias von Randow’un, ‘Bu işi bilenler Türkiye’de. Türkiye’den hemen 2-3 bin personel getirelim. Yoksa bu kaos daha da büyüyecek’ sözleri bir anda dalga dalga yayılmış. Yani Türkler Almanya’nın umudu olmuş. Önceki gün de Alman Ulaştırma, İçişleri ve Çalışma Bakanları ortaklaşa 'Bu teklif aklımıza yattı. Derhal harekete geçelim' deyince artık bu işe sanırız kimse taş koyamaz." ifadesini kullandı. 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Almanya havalimanlarında personel krizine çözüm : "Şirketlerin, özellikle Türkiye'den yardımcı işçileri işe almalarına imkan veriyoruz"

TIKLAYIN - Bild: Almanya, havalimanlarındaki eksikliği gidermek için Türkiye'den binlerce geçici personel alabilir