Advertorial

Hurda Bakır Fiyatları Tavan Yaptı! Bakır Hurda Fiyatı Kaç TL? 

30 Mayıs 2024 13:36

 

Bakıra olan talebin her geçen gün artması ve kullanım alanlarının fazla olması gibi nedeniyle hurda bakır fiyatları tavan yaptı! Bakırın; yüksek elektrik iletkenliği, ısı iletkenliği, işlenebilirliği ve dayanıklılığı gibi konularda yüksek fayda sağlamasından ötürü bakıra olan ilgi son 10 yılda oldukça arttı. Artan talep ve geri dönüştürülebilirlik gibi faktörlerin etkisiyle yükseliş trendinde olduğunu belirtmek gerek.  

 

Bakırın endüstri, teknoloji, sanayi gibi birçok alanda kullanımı ve doğal kaynaklardan elde edilmesinin zorluğu da bu yükselişe katkıda bulunuyor. Yalnızca alıcı tarafta değil, ellerinde geri dönüşüme uygun halde bakır bulunduran kişiler de bu piyasanın takipçisi olmaya devam etmektedirler.  

Hurda Bakır Fiyatlarını Etkileyen Faktörler 

Hurda bakır fiyatlarını etkileyen faktörler arasında en önemlisi, küresel piyasa dinamikleridir. Küresel bakır fiyatı jeopolitik riskler, bankaların faiz politikaları ve küresel krizler çevresinde değişkenlik gösterebilir. Piyasalardaki bu yüksek dalgalanmalar, geri dönüşüm çözümlerinin ne kadar etkili olabileceği sorusunu akla getirmektedir. Pek çok uzman, bakır fiyatlarının önümüzdeki aylarda değerli metal fiyatlarındaki artışlara bağlı olarak artabileceğini düşünürken, fiyatın sabit devam edebileceği tahmininde bulunanlar da vardır.  

 

Bakırın en önemli özelliklerinden biri de %100 geri dönüştürülerek tekrar kullanıma hazır hale gelebilir olmasıdır. Bakırın yeniden değerlendirilebilir olması; enerji tasarrufu, çevre katkısı, kaynak kullanımının daha verimli hale gelmesi ve ekonomik fayda anlamında kritik öneme sahiptir. Hurda bakırın kullanım alanlarının fazlalığı ve yüksek verimle dönüşüme uygun olmasından ötürü fiyatı farklı etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Hurda bakır fiyatı için etkileyici faktörler arasında:  

  • Bakır kalitesi, 
  • Politik gelişmeler, 
  • Döviz fiyatlarındaki değişimler, 
  • Yerel pazar fiyatları, 
  • Geri dönüşüm sistemleri bulunmaktadır. 

 Bakır madenin küresel anlamdaki fiyat dalgalanmaları ve bahsedilen faktörlere bağlı olarak bakırın hurda piyasası da doğrudan etkilenir. Geri dönüşüm firmaları üzerinden güncel hurda bakır fiyatları ve arz durumu ile alakalı daha fazla bilgi edinmek mümkündür.  

Hurda Bakır Fiyatı Listesi 

Hurda bakır fiyatları, piyasa koşullarındaki değişiklikler ve bakır fiyatının dövize endeksli olması nedeniyle dalgalanmalara maruz kalmaktadır. Güncel hurda bakır fiyat listesi günümüz piyasa koşulları itibariyle aşağıdaki gibi belirtilmiştir:  

 

 

Hurda Bakır Türü

Hurda Fiyatı

Soyma Bakır Hurdası

305.00 TL

Lama Bakır Hurdası

300.00 TL

Kırkambar Bakır

301.00 TL

Külçe Bakır (%98)

290.00 TL

Granül Bakır (Kırkambar)

296.00 TL

Bakır Talaşı (Cu %98)

290.00 TL

Bakır Çamuru

105.00 TL

%30 Bakırlı Kablo

99.00 TL

%40 Bakırlı Kablo

142.00 TL

%50 Bakırlı Kablo

197.00 TL

Kırkambar Karışık Kırma Bakır

299.00 TL

Antigron Kırma Bakır

300.00 TL

Ttr Kırma Bakır

297.00 TL

 

Yukarıda belirtmiş olduğumuz fiyatlar “Güncel hurda bakır fiyatları ne kadar oldu?” sorusunun güncel karşılığıdır. Belirtildiği üzere bakır fiyatları farklı faktörlere bağlı olarak sürekli değişkenlik göstermektedir. Bu piyasa dalgalanmaları liste fiyatlarını da doğrudan etkilemektedir. Hurda bakır alış veya satış yapılacaksa, geri dönüşüm merkezleri ile irtibata geçerek daha doğru bilgi alınabilir. 

Piyasa Ederi Hurda Bakır Fiyatları için Bakirhurdafiyatlari.com.tr!  

Hurda alım satımı yapan firmalar ve bireysel anlamda hurda bakırlarını değerlendirmek isteyen kişiler güncel hurda fiyatlarını yakından takip etmektedirler. Bakır hurda fiyatı ve diğer hurda metaller ile alakalı sorularınıza bakirhurdafiyatlari.com.tr adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Arzu ederseniz 0(534) 962 0106 numaralı telefon üzerinden 7/24 iletişime geçebilirsiniz.