Gündem

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da taksi sayısı arttırılacak, yeni sistem hayata geçecek

Her 500 kişiye en az bir taksi

28 Ağustos 2024 14:15

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentteki taksi sorununu çözmek için önemli bir adım atacaklarını belirterek, "Hem taksi sayısını arttırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı. Yarınki UKOME toplantısında tüm İstanbul için hayırlı kararlar çıkacağını ümit ediyorum" dedi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da ticari taksi sayısının arttırılacağını ve yeni taksi sisteminin hayata geçirileceğini duyurdu.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları ifade etti:

"İstanbul’daki taksi sorununun çözümünde önemli bir adım atıyoruz. Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hem taksi sayısını arttırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı. Yarınki UKOME toplantısında tüm İstanbul için hayırlı kararlar çıkacağını ümit ediyorum."

Her 500 kişiye en az bir taksi

Üst düzey yetkililerin Bloomberg'e verdiği bilgiye göre ise İstanbul’da taksi sayısının yüzde 73 oranında ve her 500 kişiye en az bir taksi düşecek şekilde arttırılması planlanıyor. Yeni düzenlemeyle taksi sayısının 31 bin 815’e çıkartılması hedefleniyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) verilerine göre, yaklaşık 16 milyon nüfuslu kentte bugün taksi başına 861 kişi düşüyor. Bu sayı, nüfusu yüksek kentlerden Mexico City’de 272, Paris’te ise 378, Londra’da ise 413 seviyesinde.

İmamoğlu'nun teklifi kabul edilmemişti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve geldiği ilk dönemde Belediye Meclisi’ne sunduğu taksi sayısını arttırma teklifi, yeterli çoğunluğu sağlayamadığı için meclisten geçememişti. Ekrem İmamoğlu’nun ikinci kez İBB Başkanı seçilmesi ve partisinin meclis çoğunluğunu da ele geçirmesinin ardından, İstanbul'un taksi sorunuyla ilgili yeniden düğmeye basıldı.