Gündem

HÜDA-PAR İl Başkan Yardımcısı Tasan: Festivallere harcanan paralar dul kadınlara dağıtılsın

25 Ağustos 2023 11:22

HÜDA-PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, belediyelerin konserlere ya da festivallere harcadığı parayı "dul kadınlara" vermesini talep etti.

"Cumhurbaşkanı dindar nesil sözü verdi, unutmadık"

Sol Haber'de yer alan habere göre, HÜDA-PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, HÜDA-PAR Van İl Başkanlığı'nda yaptığı basın açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan dindar nesil yetiştireceğiz demişti. Bu sözü hiçbirimiz unutmadık. Maalesef buna rağmen belediyelerin gençleri dinden ve ahlaktan uzaklaştırabilecek her türlü etkinlik ve festivalleri niçin düzenlediklerini hala çözebilmiş değiliz" dedi.

"Festival paralarını dul kadınlara para verelim"

Belediyelerin ve Van özelinde kayyım belediyesinin festival ve konserlere harcadığı paraları eleştiren Tasan, yapılan icraatların "dindar nesil projesi"yle uyumsuz oluşuna dikkatİ çekerken çözüm önerisi olarak paraların, "dul kadınlara" harcanmasını istedi.

Tasan, "Konserlere harcanacak parayı getirselerdi bana, 500 tane ya da bin tane yardım kolisi yapar, gider bazı mahallelerde yüzlerce dul kadın var, onlara verirdik" dedi.

"Festivaller ahlaki çöküntüye sebep oluyor"

Yapılan festivallerden gelen turizm gelirlerini eleştiren Tasan, "Festivaller ahlaki çöküntüye neden oluyor. Buradan gelecek gelirler için yapılanları milyon dolar harcasak telafi edemeyiz belki. Bu konserler nedeniyle gençlerimiz uyuşuyor. Uyuşuk bir gençlik ortaya çıktı. Yapılan etkinlikler kültür ve medeniyetimizle barışık olmayan şekilde yapılıyor. Paralar da buralara harcanıyor. Bunlar israftır" diye konuştu.

Tasan'ın yaptığı konuşmada verdiği öneri Van'da gündem olurken eşinden boşanan ya da eşi hayatını kaybetmiş kadınları doğrudan "ihtiyaca muhtaç" ya da daha alt bir kategori olarak betimlemesi tepki çekti.

"Dul kadınlar sahiplenilmeli"

HÜDA-PAR daha önce de dul kadınların sahiplenilmesi başlığında gündem olmuştu. Parti programlarında yer alan, "Vârisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı miras, devlet hazinesine değil fakirlere bırakılmalı veya sadece fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona devredilmelidir” ifadeleriyle eleştirilen partinin, festivallere karşı çözüm önerisi, akıllara benzer tartışmaları getirdi.