Gündem

Hrant Dink davasında tanıkların dinlenmesine devam edildi: "Orada olsaydım bu fotoğraflara asla izin vermezdim"

27 Kasım 2019 19:19

BBC Türkçe

19 Ocak 2007'de İstanbul Şişli'de, genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesinin yakınında gazeteci Hrant Dink'in vurularak öldürülmesiyle ilgili 4'ü tutuklu, 76 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Atilla Güçlüoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada, Dink'i öldüren ve olay sırasında 17 yaşında olan Ogün Samast'ın Samsun'da yakalandıktan sonra emniyette Türk bayrağıyla fotoğrafının çekilmesi sırasında dönemin Samsun Emniyet Müdürlüğü ve Samsun Jandarma Komutanlığı'nın çalışanları tanık olarak dinlendi.

Tanıklardan dönemin İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Sabahattin Artun, "Orada olsaydım bu fotoğraflara asla izin vermezdim" dedi.

Hrant Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu’nun "Fotoğrafları gördükten sonra herhangi bir disiplin soruşturması yaptınız mı?" şeklindeki sorusuna tanık Artun, "Olay basına yeterince yansımıştı. İlgili personelimle bu konuyu kurcalamadım. Adli işlemler zaten yapıldı. Fotoğraf çekme konusuyla ilgili müfettişler geldi. Herkes çekingen oldu. Orada yaşananlar tabii ki rezalettir" şeklinde yanıt verdi.

Dönemin Samsun Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde yüzbaşı olarak çalışan tanık Mustafa Kuraş ise "Fotoğraf çekilmişse de arşivlerde kalması için talimat verilmiştir" dedi.

12 yıl önce yaşanan cinayete dair davanın sanıkları arasında Fethullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri de bulunuyor.

TIKLAYIN - Hrant Dink davası: Mahkeme başkanı bir kez daha değişti