Dünya

Hong Kong'da vurulan protestocunun okulunda oturma eylemi düzenlendi

Öğrenciler ve öğretmenler polis şiddetini kınadı

02 Ekim 2019 12:02

T24 Dış haberler

Hong Kong'da dün yapılan protestolar sırasında polis tarafından göğsünden vurulan 18 yaşındaki öğrencinin okulunda diğer öğrenciler, öğretmenler ve çalışanlar bir oturma eylemi düzenledi. Okulun önünde oturan kalabalık, protestoların sahne olduğu şiddeti kınadı. 

Tsang Chi-kin isimli öğrenci dün etrafı protestocular tarafından sarılan bir polis tarafından vurulmuş ve hastaneye kaldırılmıştı. Chi-kin'in durumunun hâlâ kritik olduğu belirtiliyor.

The Guardian'ın aktardığına göre Chi-kin'in okul arkadaşları "şiddete karşı öğrenciler" yazılı pankartlar açtı ve polisi "kasten adam öldürmek"le suçladı. Hong Kong'da birçok orta okul öğrencisinin de olay sebebiyle bugün dersleri boykot edeceği açıklanmıştı.

Hong Kong'da bir başka kalabalık da Batı Kowloon'daki mahkeme binasının önünde toplandı. Hafta sonunda gözaltına alınan 96 kişi bugün "ayaklanma" suçlamasıyla hâkim karşısına çıkacak. Mahkeme binasında toplanan kalabalık duruşması olan protestoculara destek için sloganlar attı.

Dün Çin'in komünist sisteme geçişinin 70. yılında Hong Kong'lu protestocular "Yas günü" isimli eylemler düzenlemek istemişti ancak polis bu talebi reddetti. Büyük kalabalığın buna rağmen sokağa çıkmasının ardından Hong Kong'da eylemler 18.haftasında en şiddetli gününü yaşadı. Polis ve protestocular arasında çıkan çatışmalar sonucunda 66 kişi yaralandı ve 180 kişi gözaltına alındı.