LIHKG'deki bir paylaşımda da, Hong Kong Doları'nın Amerikan Doları'na çıpalanması politikasına bir yıl içinde son verileceği ve Çin, Hong Kong'u askeri müdahaleyle tehdit ederken, dış yatırımların Hong Kong dışına kaçacağı vurgulandı.
Paylaşımda "Kendinizi korumak istiyorsanız, öncelikle varlıklarınızı Amerikan Dolarına ya da başka bir güvenilir para birimine çevirin" denildi.
Çin'de yayımlanan, South China Morning Post gazetesine göreyse, para çekme çağrılarının ardından Hong Kong bankaları, ellerinde artan talebi karşılamaya yetecek nakit bulunduğunu açıkladı.
Protestolar nasıl başladı?
Hong Kong'daki gösteriler Haziran ayında suç işlediklerinden şüphelenilen kişilerin Çin'e iadesine imkan veren tartışmalı yasa tasarısı nedeniyle başladı.
Her ne kadar yasa tasarısı askıya alınsa da göstericiler, "Çin'in boyunduruğuna karşı çıkmak amacıyla" gösterilerine düzenli aralıklarla devam ediyor.
Hong Kong, "iki sistem, tek devlet" ilkesi altında yönetilen eski bir İngiliz sömürgesi.
Bu yarı özerk bölge, İngiltere'nin 1842'de başlayan sömürge yönetimi sonrası 1 Temmuz 1997'de yeniden Çin'in hâkimiyeti altına girmişti.
Ancak Hong Kong'da medya özgürlüğü ve yargı bağımsızlığı yasal güvence altında.
Göstericiler ise tartışmalı tasarının yasalaşması halinde Hong Kongluların özgürlüklerinin kısıtlanacağını ve düzenlemenin muhaliflerin susturulması için kullanılabileceğini savunuyor.
Protestocular son gelişmeler sonrası ise polisin göstericilere yönelik tutumuyla ilgili olarak bağımsız bir soruşturma açılmasını ve gözaltındaki tüm göstericilerin serbest bırakılmalarını talep ediyor.