Dünya

Hindistan’da kara mantar hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini aştı

21 Temmuz 2021 07:34

Hindistan’da kara mantar olarak bilinen "mukormikoz enfeksiyonu" nedeniyle hayatını kaybeden hasta sayısının 4 bin 332’ye ulaştığı bildirildi.

Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kara mantar hastalığıyla enfekte olanların sayısının 45 bin 374’e ulaştığı ve hastalığa yakalanan 4 bin 332 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Sağlık Bakanı Bharati Pravin Pawar, parlamentonun üst kanadına verdiği yazılı yanıtta, kara mantar nedeniyle en fazla ölümün bin 129 kişiyle Maharashtra ve 656 kişiyle Gujarat eyaletlerinde kaydedildiğini aktardı.

Sağlık Bakanı, enfekte olan 20 bin 277 hastanın tedavi altında olduğunu, 19 bin 73 hastanın da iyileştiğini belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ikinci dalgasıyla mücadele eden ülke, "kara mantar" olarak bilinen mukormikoz vakalarında büyük bir artış kaydetmişti. kara mantar hastalığının bağışıklık sistemi zayıf olan kişileri etkilediği ifade ediliyor.

TIKLAYIN - Kara mantar hastalığı: Belirtileri neler, Hindistan'da neden yayılıyor?

Kara mantar (mukormikoz) nedir?

Bir enfeksiyon hastalığı olan mukormikoz, çok nadir görülüyor. Hastalık genellikle toprak, bitki, gübre veya çürüyen meyve ve sebzelerde bulunan mukor küfüyle temas sonucu ortaya çıkıyor. Sinüs, beyin ve akciğerleri etkileyen kara mantar, diyabet hastalarında veya kanser ile AIDS hastaları gibi bağışıklık sistemi ciddi şekilde zayıflamış kişilerde hayati tehlikeye yol açabiliyor.