Dünya

Hindistan Başbakanı Modi'ye Houston şehrinin anahtarı verildi

ABD, Hindistan ve Pakistan arasındaki Keşmir sorununda 'arabulucu' olmak istiyor

23 Eylül 2019 11:13

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile ABD Başkanı Donald Trump, Teksas’ta bir etkinlikte bir araya geldi. Modi, Trump ile el ele tutuşarak sahneye çıktı, iki lider arasındaki 'sıcak diyalog' da dikkat çekti. Modi'ye Houston şehrinin sembolik anahtarı verildi. 

ABD Başkanı Donald Trump ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Houston kentinde NRG Stadı'nda düzenlenen ‘Selam Modi’ adlı etkinlikte bir araya geldi. Trump’ın ‘son derece tarihi’ diye nitelediği etkinliğe yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Etkinlik, ABD’de yabancı bir lider için düzenlenen en geniş çaplı etkinliklerden biri oldu.

"ABD'nin en vefalı dostlarından biri" 

İki lider el ele tutuşarak sahneye çıkarken, Trump “ABD'nin en büyük, en vefalı ve en sadık dostlarından biri olan Hindistan Başbakanı Modi ile birlikte burada Teksas’ta bulunduğum için heyecanlıyım” dedi. ABD'deki Hindistanlı toplumun, bu ülkeye birçok yönden katkı sağladığını vurgulayan Trump, "Hindistan ile ilişkilerimiz hiç olmadığı kadar güçlü" ifadesini kullandı. 

Modi’ye Houston şehrinin sembolik anahtarı da teslim edildi.

Trump-Modi görüşmesi, Keşmir sorunu için ‘arabulucu’ olmak isteyen ABD ile Hindistan ve Pakistan arasındaki ilişkiler gerildiği bir dönemde gerçekleşti.

İki liderin Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurul Görüşmeleri kapsamında New York'ta da bir araya gelmeleri öngörülüyor.

Pakistan lideri İmran Han ise bugün Genel Kurul Görüşmeleri kapsamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la bir araya gelecek.