Gündem

Şiddet uygulayan babaya da, şiddete maruz kalan kızına da ceza istendi

M.A. hakkında "alt soya karşı kasten yaralama", şiddete uğrayan T.A. hakkında ise "üst soya karşı kasten yaralama" suçundan ceza istendi

15 Ekim 2019 17:00

19 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı iddiasıyla 9 Ekim’de tutuklanan M.A. hakkında iddianame düzenlendi.

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, baba M.A. ve kızı T.A. "müşteki-şüpheli" sıfatıyla yer aldı.

M.A. hakkında "Altsoyuna karşı nitelikli kasten yaralama" suçundan TCK'nin 86/1-3a ve 29/1. maddeleri uyarınca 1 yıl 1,5 aydan 3 yıl 5 aya kadar hapis istendi.

Kızı T.A. hakkında ise babasına yönelik "Üst soya karşı basit yaralama" suçundan TCK'nin 86/2-3a ve 29/1 maddeleri uyarınca hapis cezası 4,5 aydan 1 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası talep edildi. 

Baba ve kızı hakkında haksız tahrik hükümleri talep edildi.

Soruşturma kapsamında, anne ve 17 yaşındaki S.A.'nın da ifadeleri alındı. İddianame, İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, iddianameyi kabul ederse baba ve kızı önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Ne olmuştu?

Bir Twitter kullanıcısının M.A.’nın kızı T.A.’ya uyguladığı şiddetin videosu sosyal medyada yayılmıştı. Kullanıcının “19 yaşındaki kıza öz babası işkence yapıyor. Anne yatalak” ifadeleriyle gündeme gelen olayla sanatçı Haluk Levent’in kurduğu AHBAP Derneği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ilgilenmişti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Görüntüler hepimizi derinden sarstı. Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin asla kabul edilemez. Bakanlık olarak kızımız ile iletişim halindeyiz. Sosyal inceleme süreci devam etmekte. Olayın hukuki boyutunu yakından takip edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Görüntülerin yayılmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, “kasten yaralama” suçuyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen M.A. “basit yaralama” suçlamasıyla 9 Ekim’de tutuklanmıştı.

M.A.’nın kızının şikayeti üzerine 5 Ekim’de gözaltına alındığı ama savcılığın talimatıyla serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. M.A.’nın ilk gözaltına alındığı gün hakkında on günlük uzaklaştırma kararı çıkarılmıştı. Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine yine savcılığın talimatıyla 8 Ekim’de yeniden gözaltına alındı.