Gündem

HDP’nin 4'üncü Büyük Konferansı | "Türkiye iki kutba mahkûm değil, çözüm 3’üncü yolda"

Ankara’da iki gün sürecek olarak merkez konferansı toplandı

06 Haziran 2022 11:59

HDP 5. Büyük Olağan Kongre öncesinde yapılan konferanslar sürecinin sonunda Ankara’da 4. Büyük Konferans toplandı. "Büyük Direniş Büyük Yürüyüş" sloganıyla Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa 684 kayıtlı delege katıldı.

Konferans, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşmasıyla başladı.

Buldan, "Kürt sorunu çözülmeden barış ve demokrasinin gelmeyeceğini herkesin bilmesi gerek. Türkiye’de değişim isteyen herkesi vakit kaybetmeden Kürt sorununda çözüm önerilerini sunmaya, demokratik anayasa ve inanç temelli hakları tanımaya davet ediyorum" dedi. 

Buldan, özetle şunları kaydetti:

"Bizler, inkâra yaslanan ve çözüm ufku olmayan güçlere karşı bedeli ne olursa olsun Türkiye halklarıyla birlikte barış hakkını savunacak ve Kürt sorununda demokratik çözümü getireceğiz. Büyük Barış Koalisyonuyla zafere ulaşacağız.

HDP olarak, ekonomik krizin faturasını emekçilere ve yoksul halka çıkartan ve bunun üzerini örtmek için savaş ve suç ekonomisi düzenini yaratan bu çürümüş iktidarın değişmesi için mücadele eden herkesi birlikte yol yürümeye davet ediyoruz.

Konferansımızdaki tartışmalar sadece HDP’nin rotasını belirlemeyecek, Türkiye siyasetinin kaderini de belirleyecektir. HDP kervanı, büyük insanlık kervanıdır. Her bir arkadaşımız HDP’nin çelik iradesine su verecek ve güçlendirecektir."

Sancar: Çözüm 3’üncü yoldadır

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da "Sadece iktidarı değiştirmek yetmeyecek. Bu politikaların kriz kaynağını en üst düzeye taşıyan kadroların gitmesi gerekiyor. Onları göndereceğiz, sistemi de değiştireceğiz" dedi ve şunları kaydetti:

"Türkiye iki kutba mahkûm değil, eskiyi devam ettirecek hiçbir zihniyet Türkiye’de halkların istediği çözümleri, geleceği kuramaz. Çözüm 3’üncü yoldadır. Çözüm HDP’nin siyasal programındadır. Çözüm bizdedir.

Biz bu ülkede savaşı, ayrışmayı, düşmanlaştırmayı, talanı, yalanı, rantı, kanı durduracak programa sahip tek partiyiz. İşte o nedenle anahtar biziz, o nedenle bu ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyacak kilitli kapıları açma gücü bizim elimizdedir.

HDP bir tabela, bir bina gibi düşünüyorlar. Biz kararımızı çoktan verdik, sonuna kadar yürüyeceğiz. HDP’yi savunacağız, yaşatacağız ve büyüteceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Eski anlayışı farklı şekillerde sürdürme senaryolarına HDP’yi entegre edebileceğini düşünen kim varsa bu hesabını masadan kaldırsın. Bizim iki kötü arasında seçim yapma mecburiyetimiz yok. Bizim demokratik, özgür geleceği ve büyük barışı inşa edecek özgücümüz var."