Gündem

HDP’li Paylan’dan Trump’a: Hepimizle dalga geçiyor, utanç verici!

18 Ekim 2019 14:06

T24

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’nin kuzeydoğusunda 10 gündür devam eden ve perşembe günü varılan anlaşmanın ardından 5 günlük ateşkes sağlanan askeri harekâtla ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Türkiye ile YPG'nin durumunu "okul bahçesinde kavga eden iki çocuğa" benzeterek "Biraz kavga etmeleri gerekiyordu, sonra ayırdım" diyen Trump’ın bu sözlerine dair videoyu kişisel Twitter hesabından paylaşan Paylan, “Yüzlerce insan öldü! Yüz binlerce insan göç etti.  Toplumsal barış büyük darbe aldı... Trump ‘çocukların kavga etmelerine izin verdim, sonra ayırdım’ diyor. Hepimizle dalga geçiyor. Utanç verici!” yorumunda bulundu.

Trump: Okul bahçesindeki iki çocuk gibi kavga etmelerine izin vereceksiniz, sonra da ayıracaksınız

ABD Başkanı, Suriye’nin kuzeyinde ateşkes ilan edilmesi ve YPG’nin güvenli bölgeden çekilmesinin ardından Türkiye’nin operasyonlara son vermeyi taahhüt etmesiyle ilgili olarak perşembe günü Texas’ta düzenlediği mitingde şunları söylemişti:

 "Ben biraz kavga etmeleri gerekiyor dedim. Okul bahçesindeki iki çocuk gibi kavga etmelerine izin vereceksiniz, sonra da ayıracaksınız. Birkaç gün kavga ettiler ve oldukça şiddetliydi.”