Gündem

HDP'li Oluç'tan Mehmet Akif Çelebi'ye: Demirtaş sizin gibi oradan oraya topaç gibi dönmedi

09 Aralık 2022 21:03

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik açıklamalarda bulunan AKP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye, “Demirtaş sizin gibi oradan oraya topaç gibi dönmemiştir” dedi. 

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmelerinde söz alan AKP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Selahattin Demirtaş’ın adını ağzınıza almadan gidin ağzınızı temiz suyla çalkalayın” diye konuştu.

Demirtaş hakkında kesinleşmiş bir hüküm bulunmadığını hatırlatan Oluç şunları söyledi:

"Selahattin Demirtaş hakkında kullandığınız her hakaret sözü, size aynen iade ediyoruz. Misliyle iade ediyoruz. Bazı insanlar Selahattin Demirtaş'ın adını anmadan gidip ağzını çalkalamalıdır. Temiz suyla anlaşıldı mı? Siz kimsiniz? Milyonlarca Kürdün yiğit evladı olan Selahattin Demirtaş'ı milyonlarca Kürdün hakkını savunduğu için bedel ödeyen ve rehin tutulan Selahattin Demirtaş'ın adını asla böyle anamazsınız. Selahattin Demirtaş demokratik siyaset alanında kararlı duran ve bu duruşu için bugün Edirne'de bedel ödeyen insandır. Sizin gibi oradan oraya topaç gibi dönmemiştir. Türkiye'de eğer taraf olmaktan bahsedilecekse kendi etrafında sürekli dönen birisinin hangi tarafta yer aldığı asla belli değildir. O yüzden bir kez daha söylüyorum. Selahattin Demirtaş'ın adını ağzınıza almadan gidin ağzınızı temiz suyla çalkalayın."