Gündem

HDP'li Habip Eksik: Iğdır’da Akşener’in partisi de destek verse, partiler blok da olsa HDP seçimi alır

"Ciddi anlamda hem AKP hem MHP’den hem de İyi Parti’den ciddi oy alacağız"

13 Şubat 2019 12:10

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, HDP’ye karşı kendilerinin de desteğiyle, AKP ve MHP’nin tek adaya inmeleri çağrısı yapmasının seçim sonuçlarını değiştirmeyeceğini iddia etti. T24’ün sorularını yanıtlayan Eksik, son olarak Iğdır’da kendilerini 20 bin karşıladığını belirterek, “2009’da Iğdır’ı bir MHP’den aldık. 2014’te tekrar biz devam ettik. Her defasında da farklı kişilerle seçimi aldık. Bu dönemde de ayrı bir adayla gidiyoruz. Şimdi de yeni, dinamik bir adayımız var. Ciddi anlamda hem AKP hem MHP’den hem de İyi Parti’den ciddi oy alacağız. Yerelde güçlüyüz, karşılamada 20 bine yakın kitle vardı. Bu kadar baskı olan bir dönemde” dedi.

Eksik’iz değerlendirmeleri şöyle:

“Genelde AKP aday çıkarttığı zaman zaten MHP’yi düşünerek aday çıkarıyor. Bizim oylarımızı çekecek aday çıkarmaya çalışıyorlar. Şu an mevcut durumda her iki taraf da kendine göre iddialı olduğunu savunuyor ama bütün çalışmalarını bizim üzerimizden kurmaya çalışıyorlar. AKP ve MHP’nin aday çıkarması tamamen stratejiktir. Bizim seçmenin bir kısmını da olsa oraya çekmeye çalışıyorlar. Çekseler de çekmeseler de değişen bir şey yok, çünkü onların toplam oyları bir yerde bloklaşıyor. Seçmeni çekemeyecekleri kanaatindeyim ama çekerlerse de değişen bir şey olmayacak, çünkü sonuç değişmeyecek, tablo aynı olacak. Zaten 2014’de tüm oyları bir yerle bloklaştırdılar. Hatta bizim seçmenden AKP’ye kayma oldu. CHP zaten Iğdır’da iddialı bir parti değil. Cumhur ittifakının her ikisinin de ayrı adayları var. İYİ Parti’nin bin beş yüz iki bine yakın seçmeni vardı. Böylece bloğunun orası olduğunu teyit etmiş oldu. Milliyetçi, faşist zihniyetleri dillerine vurdu. Görünen tablo bu.”

Eksik, Iğdır belediye eş başkan adaylarından Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik olduğunu birinin Kürt, diğerinin de Azeri Terekeme olduğunu belirterek, böylece Iğdır’da yaşanların temsilini sağlamış olduklarını ifade etti.