Gündem

HDP Kadın Meclisi: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftası için bastırdığımız broşürlere polis tarafından el konuldu

"AKP kadına yönelik şiddetle mücadele edenlerle mücadele ediyor"

14 Kasım 2019 15:19

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, bu haftanın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftası olduğunu belirterek, bastırdıkları "İtaat etmiyoruz" yazılı broşürlere polislerce el konulduğunu söyledi. Polisin broşürleri kargodan alan il ve ilçe yöneticilerini de gözaltına aldığını belirten Taşdemir, "3 yıl önce cemaatten talimat alarak iş yapıyorlardı, bugün de AKP'nin politik çıkarlarını gözeterek talimat alarak iş yapıyorlar" dedi.

"AKP kadın düşmanı bir partidir" diyen Taşdemir, AKP'li milletvekili Şirin Ünal'ın evinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 23 yaşındaki Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova'yı hatırlatarak, "Hâlâ bu dosya ile ilgili işlem yapılmış değil, dosya hala olduğu yerde duruyor" diye konuştu.

Dilan Dirayet Taşdemir'in açıklamalarının bir bölümü şöyle:

“İtaat etmiyoruz” yazdığı gerekçesiyle 25 Kasım broşürlerimiz yasaklandı

Bu hafta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftası. Bizler her yıl yaptığımız gibi kadına yönelik şiddeti teşhir etmek için birçok yerde eylem ve etkinlikler düzenledik. Faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Ancak maalesef bu sene 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde bir çok yerde PM’mize, üyelerimize, kadın aktivistlerimize yönelik saldırılar söz konusu. Faaliyetlerimiz engellenmek isteniyor. 25 Kasım için bastırdığımız broşür yasaklandı. Yasaklanma gerekçesi ise "itaat etmiyoruz" sözümüz. 

İl örgütlerimize kargo gönderiyoruz, "kargoları alma talimatını kimden aldınız?" diyorlar

Biz HDP Genel Merkezi olarak bastırdığımız broşürleri kargo ile gönderdik il ilçe örgütlerimize. Her ilde emniyet güçleri sabah erken saatlerde kargoları alan il ve ilçe yöneticilerimizi gözaltına aldılar. İl ilçe yöneticilerimize de, "bu kargoları alma talimatını nereden aldınız?” sorusunu sordular. Biz buradan kendilerine soruyoruz: Kendileri hukuk dışına çıkarak 3 yıl önce cemaatten talimat alarak iş yapıyorlardı, bugün de AKP'nin politik çıkarlarını gözeterek talimat alarak iş yapıyorlar. HDP’yi de kendileri ile karıştırıyorlar, talimat aldığımızı düşünüyorlar. Biz il ve ilçe örgütlerimize kargo da yollarız, bildirilerimizi de yollarız, genelgelerimizi de göndeririz. Bizim çalışma sistematiğimiz böyledir. Siz bizim çalışma sistematiğimizi illegalize edemezsiniz bu sizin haddiniz değil. 

Bildiğiniz gibi suç icat ediyorlar, hukuksuzluk yapıyorlar. Anayasayı ihlal ettikleri yetmiyormuş gibi yeni suçlar icat ederek formaliteden gerekçeler yaratıyorlar. Daha önce bizim "örgütleniyoruz" şiarıyla bastırdığımız broşürlerin yasaklama gerekçesini kes kopyala yapıp yeni bastırdığımız 25 Kasım broşürlerinin gerekçesine ekleyerek sanki daha önce bastırdığımız broşürdeki yazılanlar yeni broşürdeymiş gibi hile yaparak, broşürlerimize el konuluyor. 

AKP kadına yönelik şiddetle mücadele edenlerle mücadele ediyor

AKP kadın düşmanı bir partidir. Kadına şiddetle mücadele gibi bir gündemi yoktur. Şiddetle mücadele edenlerle mücadele ediyor. Partimizle, kadın meclisimiz, feminist hareketle, kadın hareketiyle mücadele ediyor. Böyle olmasaydı daha geçen gün Doğubayazıt'ta eşine şiddet uygulayan ve hatta eşinin yüzüne naylon damlatan adam elini kolunu sallayarak dolaşmazdı.

Yine Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümü gündemde. Hâlâ bu dosya ile ilgili işlem yapılmış değil, dosya hala olduğu yerde duruyor. Yine Rabia Naz’ın cinayet dosyasında bırakın soruşturma yürütülmesini, soruşturmanın haberini yapan gazeteciler gözaltına alınıyor. Esenyurt’ta hakkını arayan emekçi Reyhan Kara arkadaşımız patronu tarafından sokak ortasında şiddete uğradı, darp edildi. Bütün bunlar olurken kılını kıpırdatmayan, onlarca çocuk sokak ortasında katledilirken, çocuklar tacize, tecavüze uğrarken kılını kıpırdatmayan AKP bizim broşürlerimizi, kargolarımızı engellemek ve toplatmak için neredeyse bütün emniyeti taarruza geçirmiş. Kadınlara saldırmak, kadınlara yönelik şiddeti meşrulaştırmak için bütün mekanizmaları ile AKP devrededir.