Gündem

HDP: Hiçbir seçim başarısı tek bir çocuğumuzun tırnağından değerli değildir

"Bu tarifsiz acı sorumluluklarımızı büyütmüştür"

19 Mart 2019 07:15

HDP, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde seçim arabasının çarptığı 8 yaşındaki Berat Kutusuz'la ilgili bir açıklama yayınladı. 

Eş genel başkanlar Pervin Buldan Sezai Temelli'nin imzasıyla yayımlanan açıklamada şöyle denildi:

Seçim çalışmalarımızı iktidarın her türlü orantısız ve hukuksuz saldırısına karşın, halkımızın verdiği güç ve destek ile sürdürdüğümüz şu günlerde Hilvan’da yaşanan talihsiz bir kaza bizlere derin bir üzüntü yaşatmıştır. 8 yaşındaki Berat Kutusuz, seçim arabamızın karıştığı elim bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir.  
 
Türkiye’nin her yerinde halkımızın inanılmaz sevgisi ve sahiplenmesi, çocuklarımızın şen kahkahaları ile karşılandığımız bu süreçte yaşanan bu acı olayın yaşattığı üzüntü tarifsizdir. Çocuklara özgür bir gelecek bırakmak için yola çıkan bir siyasi parti için en büyük acılardan biri budur. 
 
Hiçbir siyasi çalışma, hiçbir seçim başarısı tek bir çocuğumuzun tırnağından değerli değildir. Tüm çalışmalarımız tek bir çocuğun tırnağı taşa değmesin diyedir. Bu tarifsiz acı sorumluluklarımızı büyütmüştür. 
 
Berat’ımızın hayallerini yaşatma sorumluluğunu da üstlenerek, çalışmalarımızı bu bilinçle sürdüreceğimizin sözünü veriyor, Kutusuz ailesine ve halkımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz.