Gündem

HDP, DTK, HDK ve DBP yöneticilerinden Leyla Güven'e ziyaret: Bekleme lüksümüz yok

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in "Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması" talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi 160. gününde

16 Nisan 2019 18:22

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ile HDP milletvekilleri, "Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması" talebiyle 160 gündür açlık grevi yapan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Leyla Güven'in kocaman bir iradeyi temsil ettiğini belirterek, "Bedeni gün geçtikçe eriyor, küçülüyor. Bunun yanında umudunu kaybetmeyen, gün geçtikçe umudunu büyüten bir Leyla var" dedi.

"Adalet Bakanlığı kendi çıkardığı yasaları uygulasın"

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Güven'in kendilerine "Açlık grevlerine sessiz kalınması beni derinden yaralıyor" dediğini aktaran Buldan,  "Herkesin bu konuda iyi düşünmesi gerekiyor. Bir an önce sessizliği bozmak ve bununla birlikte AKP hükümetinin bir an önce adım atması gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Hukuksuzluk ve adaletsizliğin bir an önce bitmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Kaybedecek zaman yok. Zaman hepimizin aleyhinde işliyor. Adalet Bakanlığı’nın kendi çıkardığı yasaları uygulaması gerektiğini, İmralı Cezaevi’nde Sayın Öcalan’ın avukat ve aile görüşlerinin bir an önce başlaması gerektiğini buradan bir kez daha ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Bekleme lüksümüz yok"

HDK Eş Sözcüsü Koçyiğit, ise Güven'in sağlık durumunun iyi olmadığını, sürecin onu oldukça yıprattığını söyledi. Kamuoyunu cezaevlerinde süren açlık grevleri konusunda duyarlı olmaya çağıran Koçyiğit konuşmasına şöyle devam etti:

“Birinci önceliğimiz açlık grevlerinde olan arkadaşlarımızı yaşatmaktır. Temel hedefimiz, tecridin kaldırılmasıdır. Her birimizin bu sürece vereceği yanıt sürecin belirleyicisi olacaktır. Bekleme lüksümüz yok. Leyla arkadaş, açlık grevleri için zamanın aleyhe işlediği, yaşanacak olumsuzlukların Türkiye’yi çıkmaza sürükleyeceğini belirtti. Demokratik kamuoyunu açlık grevlerini sahiplenmeye, Adalet Bakanlığı’nı adım atmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Heyet, yaptığı açıklamanın ardından Güven’in evinin önünden ayrıldı.