Gündem

HDP, “Albayrak istifa etmeli” dedi; İyi Parti’den destek geldi: Yetmez ama evet

"Seçimden sonra daha çok beklersiniz"

09 Mayıs 2019 15:07

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, 31 Mart seçimleri öncesinde doların yükselmesini beklediğini ifade ettiği kişilere, "Seçimden sonra daha çok beklersiniz" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a istifa çağrısında bulundu. Eski Merkez Bankası Başkanı ve İyi Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz da Paylan'ın bu paylaşımına destek çıkarak, "İstifa etmeli ki milletin siniri bozulmasın" dedi.

Albayrak'ın istifa etmesiyle sorunun çözülmeyeceğini de söyleyen Albayrak, "Sorun sistem sorunu" ifadesini kullandı.

Albayrak, 31 Mart seçimleri öncesinde 19 Mart 2019'da Trabzon'da yaptığı konuşmasında, "Ağustos, eylül, ekim aylarında, 'Bol bol döviz alın 6 liradan, 7 liradan' diyenler vardı. Niye, dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya; '6 liradan toplayalım dolarları, haa 10-15’e satarız.' Sonra ne oldu, dolar düştü 5 liraya. Bunlar gara gara düşünüyor, 'Eyvah eyvah ne yapacağız; şöyle bir kriz çıksa da, füze yağsa da, dolar yükselse de satsa da kar etsek.' Çok beklersiniz! Hele hele seçimden sonra daha çok beklersiniz" sözlerini kaydetmişti.

Garo Paylan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Bakan Albayrak'a, "Ekonomi bakanı bunları söylerken dolar 5,20 idi. Bugün 6,20 ‘Gara gara’ düşünme bakan bey. Memleketi batırmadan istifa et" diye seslendi. 

Bu paylaşımı alıntılayan İyi Partili Yılmaz da, Paylan'la aynı düşünceleri paylaştığı yönünde bir Tweet attı. "Evet, istifa etmeli ki milletin sinirleri bozulmasın" diyen Yılmaz, "Amasız, fakatsız ülkenin sorunu damat bey değil , onun çok ötesinde. Sorun sistem sorunu. Damat sonuç, onun istifası ile çözülmez. En donanımlı da gelse bu ucube Başkanlık sistemi parlamenter sisteme dönüşmez ise çöküş kaçınılmaz" ifadelerini kullandı.