Gündem

Hazırlık Komisyonu DBP’li Saliha Aydeniz’in savunması için toplandı

Hazırlık Komisyonu, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına dair savunma yapması için toplandı

05 Temmuz 2022 17:32

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'nda kurulan hazırlık komisyonu,  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması için toplandı.

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'nda DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması için kurulan hazırlık komisyonu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya başkanlığında basına kapalı olarak toplandı.

Hakkında 5 ayrı dokunulmazlık dosyası bulunan DBP'li Aydeniz de sözlü savunma yapmak üzere toplantıya katıldı. Aydeniz hakkındaki 5 dosyadan 4'ünün sözlü savunmasını kendisi, diğer dosyanın savunmasını ise HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş'ın yapacağı belirtildi. 

Aydeniz’in sözlü savunması ardından komisyon yine toplanarak, dokunulmazlığın kaldırılıp, kaldırılmayacağına dair rapor hazırlayacak. Komisyon raporunu Karma Komisyon’a sunacak.