Gündem

Hayvanların uyutulduğu iddia edilen AKP’li Ümraniye Belediyesi önünde eylem; "Ölmelerine izin vermeyin, biz vermeyeceğiz!"

"Barınaklar hayvanın beden dilinden anlamayan insanlar için sürgün yeri haline geldi"

06 Aralık 2022 08:06

AKP’li Ümraniye Belediyesi'ne ait hayvan bakımevinde meydana gelen kötü muamele gündem oldu. Ümraniye Kent Savunması’nın çağrısıyla dün barınak önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Söz konusu iddiayla ilgili belediyeden yalanlama yayımlanmıştı. Yalanlamanın üzerinden bir hafta geçmeden bir hayvanseverin ölmüş bir köpeği çektiği görüntüler barınağı tekrardan gündeme getirdi. Yaşananların ardından, Ümraniye Kent Savunması’nın çağrısıyla dün barınak önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre, basın açıklamasını okuyan Bulut Can Okutucu, “Bu hayvanların ölmesine izin vermeyin. Biz izin vermeyeceğiz” dedi.

Hayvansever Zülal Kalkandelen de “Görüntülerin ardından belediyenin almış olduğu tavır, sorumlular hakkında gereğini yapacağız demek yerine ‘Şu kadar teknik olanağımız var’ oldu. Kısa süre sonra başka birinin çektiği görüntüler açıklamayı yalanladı. Bakımevlerinde hayvanlara eziyet edildiğini ve tedavilerin yapılmadığını görüyoruz” diye konuştu. Kalkandelen ayrıca, “Burası bir hastane olsaydı ve ölüler çıksaydı nasıl tepki gösterirdiniz? Biz, aynı tepkiyi gösteriyoruz. İhmal edenler cezalandırılmalı. Barınaklar hayvanın beden dilinden anlamayan insanlar için sürgün yeri haline geldi. Hayvanlara yük olarak bakıyorlar” ifadelerini kullandı.


TIKLAYIN - AKP'li Ümraniye Belediyesi'ne ait barınakta, hayvanların uyutulduğu iddia edildi

TIKLAYIN - AKP'li Ümraniye Belediyesi’nin eski hayvan barınağı çalışanın iddiası: Hayvanlar günlerce acı çekiyor, sonra da kendiliğinden ölüyor!