Dünya

Hava durumu raporu: Paris Olimpiyatları'nda yağmur yerini kavurucu sıcağa bırakacak

29 Temmuz 2024 14:37

T24 Dış Haberler

Paris Olimpiyatları yağışlı bir başlangıç yaptı ancak hafta sonu koşullar daha iyi duruma geldi. Meteoroloji uzmanları bu hafta başında sıcaklıkların yükselmesini bekleyerek çeşitli uyarılarda bulundu.

Fransa'nın başkentindeki hava sıcaklığının bu hafta 35 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Bu sıcaklık, yılın bu dönemi için ortalamanın yaklaşık 8 derece üzerinde ve yarışmalardaki sporcuların koşullarını etkilemeye başladı.

Dünya'nın her yanını etkileyen hava koşulları uluslar için zor zamanlar yaşatıyor.

Litvanya, Letonya, Estonya ve Belarus kuvvetli rüzgar ve şiddetli yağmur uyarısında bulunurken Letonya ve Estonya'da aşırı hava koşulları bekleniyor.

Asya'da Gaemi Tayfunu geçen haftanın sonuna doğru etkisini yitirmiş olmasına rağmen, hafta sonu devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Çin'in bazı bölgelerinde etkileri hala hissedilmekte.

Pazar günü Hunan bölgesinde meydana gelen toprak kaymasında 15 kişi hayatını kaybetti. Asya'nın diğer bölgeleri de sağanak yağmurdan etkilendi ve muson mevsiminin etkileri bir bodrum katının su basması sonucu üç kişinin öldüğü Hindistan'da etkisini gösterdi.