Gündem

Hatay Valiliği'nden Ümit Özdağ açıklaması

“Hatay’ımızın sosyal dinamiklerine mayın döşeyeceğini söyleyerek, kışkırtıcı bir üslupla ilimize gelen tüm grup ve kişilerin telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet vermemesi adına önlemler alınmıştır”

27 Haziran 2022 15:37

Hatay Valiliği, Zafer Partisi Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın Hatay’a alınmaması ile ilgili “Kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kamu düzeninin ve asayişin sağlanabilmesi, huzurun temin edilebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır” açıklamasını yaptı.

Hatay'a giden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet, bu sabah saatlerinde jandarma tarafından il sınırında durdurulmuştu. Konu ile ilgili Hatay Valiliği öğleden sonra sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı. Hatay Valiliği açıklaması şöyle:

“Hatay sınırına mayın döşeyeceğini iki gündür ilan eden, yabancı düşmanlığı ile her kesimden insanın bir arada yaşadığı, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü kadim şehir Hatay’ımızın sosyal dinamiklerine mayın döşeyeceğini söyleyerek, kışkırtıcı bir üslupla ilimize gelen tüm grup ve kişilerin telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet vermemesi adına kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kamu düzeninin ve asayişin sağlanabilmesi, huzurun temin edilebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yanındaki partililerle birlikte bugün Suriye sınırına giderek sembolik olarak “mayın döşeme” eylemi yapacağını açıklamıştı. Ancak bu sabah saatlerinde jandarma il sınırında Özdağ ve beraberindekileri durdurdu. Grup halen akaryakıt istasyonunda bekliyor.

TIKLAYIN - Ümit Özdağ ve beraberindeki heyetin Hatay’a girişi engellendi: Gerekirse 9 Temmuz'a kadar buradayız!