Gündem

Hatay Valiliği başvuruya cevap vermedi; ALİKEV bu yıl da İstanbul Maratonu'nda kampanya düzenleyemiyor

250 üniversite öğrencisine burs sağlayan ALİKEV, Hatay Valiliği'nin yardım başvurusu sonuçlandırmadığı için geçen yıl da İstanbul Maratonu'nda yardım kampanyası açamamıştı

04 Kasım 2022 13:08

Gezi eylemlerinde linç edilerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın adına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Hatay Valiliği'ne yaptığı yardım toplama izni başvurusu sonuçlanmadığı için bu yıl da İstanbul Maratonu'nda yardım kampanyası açamıyor. Emel Korkmaz “Gerekli izin sürecimiz henüz sonuçlanmadığı için İstanbul Maratonu'nda kampanya açamıyoruz” dedi. 

GazeteduvaR'da yer alan habere göre, 250 üniversite öğrencisine burs sağlayan ALİKEV, Hatay Valiliği'ne yapmış olduğu izin başvurusuna henüz cevap alamaması nedeniyle 6 Kasım'da gerçekleşecek İstanbul Maratonu'nda yardım kampanyası düzenleyemiyor.

Online veya kitlesel bağış kampanyaları için Hatay Valilik tarafından verilmesi gereken izin sürecinin henüz sonuçlanmadığını söyleyen Emel Korkmaz, “Hatay Valiliği'ne yapmış olduğumuz izin başvurumuza, İstanbul Maratonu'na iki gün kalmasına rağmen henüz cevap alamadık. Bu yüzden geçen sene de olduğu gibi ALİKEV olarak, bu sene de İstanbul Maratonu'nda bağış kampanyası açmama kararı aldık. Ali İsmail Korkmaz bursuyla eğitim hayatına devam eden 250 öğrencimiz için kampanya yapamasak da kurulduğumuz günden bu yana bizi yalnız bırakmayan gönüllülerimiz ve bağışçılarımızla gençlerin eğitim hayatına destek olmaya devam edebileceğimizi biliyoruz” dedi.

Emel Korkmaz, kampanya açmasalar da İstanbul Maratonu'na katılacaklarını söyledi.