Gündem

Hande Fırat: Hukuk kuralları herkes için geçerlidir ama Atatürk'a hakaret olayında sorun daha büyük

22 Eylül 2023 07:21

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı ile uygunsuz hareketler yapan ve tutuklanan lise öğrencisi hakkında, "Allah aşkına, mesele sadece tutuklanıp tutuklanmamasından mı ibaret? Önce şunu söyleyeyim, hukuk kuralları herkes için geçerlidir, geçerli de olmalıdır. Hukuk işlemelidir nokta" yorumunu yaptı. 

Fırat, konunun sadece, "tutuklanmalı, tutuklanmamalı" boyutunun sığ olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bununla sınırlı kalan bir tartışma 'sorunun' büyüklüğünü de gerçekliğini de örtüyor. Atatürk’e resmiyle ve çok ama çok çirkin bir şekilde hakaret eden 17 yaşındaki gencin videosunu izlemeyenler, önce bir açın, izleyin!

Görüntüler tek kelimeyle çirkin ve ahlaksız. Güzel ahlakı, iyi ahlaklı olmayı öğrenmekte olduğunu varsaydığımız bir gence asla ve asla yakışmıyor.

Bu hakaretin Atatürk’e yapılması konunun bir boyutu. Bu gencimiz bugün o sınıfta Atatürk, silah arkadaşları ve O’na ve onlara inanmış bir millet sayesinde okumakta olduğunu öğrenmiştir değil mi? En azından öğretilmiş olduğunu düşünüyorum.

Olayın bir başka boyutu, o resim Atatürk’ün resmi olmasaydı, başka birinin resmi olsaydı da aynı şekilde 'rezillik' derdim.

Bitmedi, o video sınıfta çekiliyor. Arkada oturan başka öğrenciler görünüyor. Kimse 'Arkadaş akıl sağlığını mı yitirdin, ne yapıyorsun?' diye sormuyor."

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Atatürk'ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan 17 yaşındaki lise öğrencisi tutuklandı