Dünya

'Hamburger hırsızı' yine iş başında: Bu sefer 2 bin dolarlık ziyafet çektiği iddia ediliyor

Kanada'da son zamanlarda birçok kişi McDonald's hesaplarından izinsiz siparişler verildiğini bildirmişti

29 Nisan 2019 11:39

T24 Dış haberler

Kanada'nın Quebec eyaletinde insanların kredi kartlarının kayıtlı olduğu McDonald's aplikasyonu hesaplarına sızıp kendisine pahalı siparişler veren "Hamburger hırsızı", bu sefer de MobileSyrup'un yazı işleri müdürü Patrick O'Rourke'un kredi kartından 2 bin dolarlık McDonald's siparişi verdi.

CBC'den Sophia Harris'in haberine göre dolandırıcı O'Rourke'un kredi kartının bağlı olduğu 'McDonald's app' hesabına sızdı ve buradan kendisine 100 ayrı menü sipariş etti. Siparişin içinde McFlurry'ler, Big Mac'ler ve nuggetlar olduğu bildirildi.

Kanada'da son zamanlarda birçok kişi McDonald's hesaplarından izinsiz siparişler verildiğini bildirmiş, bu da sosyal medyada bir 'Hamburger hırsızı' olduğu iddialarına yol açmıştı.

O'Rourke, harcanan parayı ilk gördüğünde meblağnın büyüklüğünden sebep "panik olduğunu" ancak daha sonra bankanın parasını iade ettiğini söyledi. Gazeteci ayrıca kendisini 'hack'leyen kişinin şifresini arkadaşlarıyla da paylaştığını düşünüyor.

Kuzey Amerika'daki McDonald's aplikasyonu sayesinde insanlar ünlü fast food zincirinden direkt olarak kredi kartlarıyla sipariş verebiliyor.