Dünya

Hamas rehinelerinin aileleri, Tel Aviv'den Netanyahu'nun Kudüs'teki ofisine yürüyüş başlattı

Yaklaşık 50 rehinenin yakınlarından oluşan 100 kişilik grup, Tel Aviv'den Başbakan Netanyahu'nun Kudüs'teki ofisine kadar toplamda 5 gün boyunca yürüyecek

15 Kasım 2023 11:48

T24 Dış Haberler

7 Ekim'den bu yana ABD ve Katar'ın öncülük ettiği müzakere çabalarına rağmen rehinelerin serbest bırakılması konusunda bir ilerleme kaydedilemedi. 

The New York Times'ın haberine göre; Hamas'ın rehin aldığı kişilerin ailelerinden oluşan yaklaşık 100 kişi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisine yürüyerek "sevdiklerini eve getirmek için ne gerekiyorsa yapması konusunda" baskı yapmayı ve yol boyunca her gece bir noktada kamp kurmayı planlıyor. 

TIKLAYIN | The Washington Post: İsrail ve Hamas onlarca rehinenin serbest bırakılması için anlaşmaya çok yaklaştı

Yaklaşık 50 rehinenin yakınlarından oluşan 100 kişilik grup, Tel Aviv'den Başbakan Netanyahu'nun Kudüs'teki ofisine kadar toplamda 5 gün boyunca yürüyecek. 

24 yaşındaki Noam Alon, kız arkadaşı Inbar Heiman'ı ve Gazze'de tutulan 200'den fazla rehineyi geri getirmesi için İsrail hükümetine baskı yapmak amacıyla 10 gündür Tel Aviv'deki merkezi askeri karargahın önünde kamp kurmuştu. 

Ancak esirlerin ne zaman serbest bırakılacağı ya da bırakılıp bırakılmayacağı konusunda hiçbir haber alamayan Alon, "Sessizce oturmayacağız" diyerek Netanyahu'nun ofisine yürüyüş kararı aldı. 

Yaşları 20'lerden 70'lere kadar değişen yürüyüşçüler, ana otoyollar boyunca günde yaklaşık 10 mil yürüyecek ve her gece yol kenarındaki kamp alanlarında uyuyacak. Yürüyüşçüler otoyolun bir şeridini doldururken, polis eskortları, destek personeli ve teçhizat taşıyan minibüsler de diğer şeridi kapatacak.