Gündem

Haluk Levent'ten Netanyahu tepkisi: "Kötülüğün vücut bulmuş halini ayakta alkışlayan Amerika"

Haluk Levent İsrail Başbakanı Netanyahu'yu ayakta alkışlayan ABD Kongre üyelerine tepki gösterdi

25 Temmuz 2024 16:27

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Washington'da ABD Kongresi'nde konuşma yapmak için kürsüye yöneldiğinde kongre üyeleri tarafından ayakta alkışlanırken, Kongre'nin tek Filistinli Amerikalı üyesi Rashida Tlaib tarafından salonda kişisel bir protesto eylemi gerçekleştirmişti.

Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde ayakta alkışlama nedeniyle tepkiler sürüyor. Bir tepki de sanatçı Haluk Levent'ten geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Müslüman-Hristiyan fark etmeksizin az gelişmiş tüm ülkelerin 70 yıllık tarihinin Amerikaya öfkeyle geçtiğini belirten Lervent, "Kötülüğün vücut bulmuş halini ayakta alkışlayan Amerika. Mazlumları, 35 bin bebeği gözünü kırpmadan öldüren bir insanlık düşmanını ayakta alkışlayan Amerika. Çok değil 15-20 yıl sonra Netenyahu’nun tutuklanması için koşturacak olan Amerika" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN: ABD Kongresi'nde konuşan Netanyahu'ya hem alkış hem protesto

TIKLAYIN: Kongre'nin tek Filistinli Amerikalı üyesi Rashida Tlaib'den Netanyahu'ya konuşması sırasında tek başına protesto: Savaş suçlusu!

TIKLAYIN: Abdullah Gül'den Netanyahu’nun ABD Kongresi'nde konuşmasına tepki: Bu gece soykırım suçlusunun oynadığı utanç sirki izledik; Amerika çocuk katili uğruna kendini rezil etti

 

Haluk Levent'in paylaşımın tamamı:

"Müslüman - Hristiyan farketmeden tüm az gelişmiş ülkelerin halklarının son 70 yıllık tarihi Amerika’ya öfkeyle geçmiştir. ABD’nin hiç suçu olmayan bir konuda bile suç direkt ABD’ye bırakılacak komplo teorileri ile kapatılırdı.

Nerdeyse komşumuz Hüseyin amcanın bile CIA elemanı olduğunu yuttururdu eski abilerimiz. Bu konuda Amerika düşünce kulüpleri yıllardır bu algıyı silmek için çok araştırma yaptı, sonuçları kamuoyu ile paylaştı ve ABD bu algıyı silmek için çok çaba sarfetti.

Hollywood filmlerine insan hakları ve kahramanlık destanları yazdırarak milyar dolar harcadılar, tüm ülkelerde konferanslar düzenlediler. Ama şimdi ? Şimdi bu 18 saniyelik video 70 yıllık algının çok daha fazlasını üretecek tüm dünyada.

Kötülüğün vücut bulmuş halini ayakta alkışlayan Amerika. Mazlumları, 35 bin bebeği gözünü kırpmadan öldüren bir insanlık düşmanını ayakta alkışlayan Amerika. Çok değil 15-20 yıl sonra Netenyahu’nun tutuklanması için koşturacak olan Amerika. Ve uzun vadede sonunu bu görüntüler getirecek ABD’nin. Lanet olsun sana temsilciler meclisi!!!"