Gündem

Halkın Hukuk Bürosu'na operasyon: 7 gözaltı

Halkın Hukuk Bürosu baskın sonrası Twitter'da aptığı açıklamada,

20 Haziran 2019 14:14

İstanbul’da Halkın Hukuk Bürosu’na (HHB), sabah saatlerinde polis tarafından baskın düzenlendi. Aralarında avukatların da olduğu 7 kişi gözaltına alındı. Halkın Hukuk Bürosu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla operasyonu duyurdu. 

Polis tarafından yapılan baskında avukatlar Ebru Timtik, Ayşegül Çağatay, Görkem Ağdede, Nadide Özdemir, büro sekreteri Gülser Sarıgül, Kamile Kayır ile Özhan Aslan’ın gözaltına alındığı öğrenildi.

"Adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz"

HHB’nin Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Feyzioğlu'nun alkışlamaktan ellerinin aşındığı yargı reformu meyvelerini veriyor. Halkın Hukuk Bürosu'na yapılan baskında avukatlarımız Ayşegül Çağatay, Nadide Özdemir, Görkem Ağdede ve Ebru Timtik, avukat arkadaşımızın kardeşi Özhan Aslan, büromuz sekreteri Gülser Sarıgül ve müvekkilimiz Kamile Kayır gözaltına alınmıştır.

İstediğiniz kadar kırın dökün bizi gözaltına almakla tutuklamakla tehdit edin, boyun eğmeyeceğiz vazgeçmeyeceğiz. Adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, arkadaşlarımıza özgürlük istemekten, Barkın'a sağlık hakkı ve özgürlük istemekten vazgeçmeyeceğiz.

Bizi gözaltılarla tutuklamalarla cezalarla yıldıramadılar şimdi çalışma ve yaşama alanımıza saldırıyorlar. Bu kaçıncı baskın... Öfkemiz artar yeniden güç toplar daha sıkı mücadele ederiz o olur. Başka da bir şey olmaz.”

Gözaltına alınanların nereye götürüldüğü hakkında bilgi edinilemedi.