Gündem

Halkevleri açıkladı, o fotoğrafın sırrı çözüldü

"Aklımıza Berkin geliyor, Ali İsmail geliyor, Taybet ana geliyor!.."

23 Haziran 2019 22:08

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oylarını Üsküdar'da Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullandı. Erdoğan ve Albayrak oy kullanırken, Rukiye isimli sandık görevlisinin yüzünü yana çevirdiği ve Erdoğan ile Albayrak'a bakmadığı fark edildi. Görüntü, sosyal medyada gündem olurken, Halkevleri'nden akşam saatlerinde yapılan açıklamada, Rukiye isimli sandık görevlisinin üyeleri olduğu belirtilirken, "Yıllardır Halkevleri’nde halkın hakları ve kadın özgürlüğü mücadelesi veriyor Rukiye arkadaşımız" ifadesi kullanıldı.

Halkevleri'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yıllardır Halkevleri'nde halkın hakları ve kadın özgürlüğü mücadelesi veriyor Rukiye arkadaşımız, 23 Haziran’da sandıkta görev başındaydı. İstanbul halkının onurunu, AKP iktidarına 'yüz çevirişini', kadınların itaatsizliğini temsil etti" denildi.

"Aklımıza Berkin geliyor, Ali İsmail geliyor, Taybet ana geliyor!.."

Sosyal medyada sandık görevlisinin tavrını destekleyenler olduğu kadar, eleştirenler de vardı. Bir sosyal medya kullanıcısının "Bu hanım arkadaş neden bakamıyor? İhanet olarak mı görüyor acaba? Ne tür bir şartlanma böyle? Nasıl bir beyin yıkama bu?" eleştirisine de Halkevleri'nin hesabından yanıt verilirken, "Aklımıza Berkin geliyor, Ali İsmail geliyor, Taybet ana geliyor, 10 Ekim geliyor, Suruç geliyor, Metin Lokumcu geliyor, Elif Çermik geliyor! Hakkını arayan kadınlar, işçiler, yoksullar geliyor!" ifadeleri kullanıldı.