Gündem

Hâlâ çadır bulamayan Samandağlı depremzede: Muhtar, sadece kendine oy verenlere ve akrabalarına çadır veriyor, bizden kaçıyor

Arşiv

31 Mart 2023 20:37

Depremin 54’üncü gününde Hatay Samandağ’daki Sutaşı mahallesinde çadır bulamadıkları için yaşadıkları sera su basan Yağmur Hanım, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk oldu. Depremzede, “Muhtar, sadece kendine oy verenlere ve akrabalarına çadır veriyor. Neredeyse 2 ay oldu ama bizim sesimizi hala duyan yok. Muhtar şiddet uygulanmasın diye iki üç arabayla geziyor. Muhtar bizden kaçıyor” dedi.

Ailesiyle birlikte serada yaşamaya çalışan depremzedenin açıklaması:

“Çadırımız olmadığı için serada yaşıyorduk ama yağan yağmurlar sonrasında serayı su bastı. Seradan ayrılıp anneannemin çadırına taşınmak zorunda kaldık. Biz halen burada yaşam mücadelesi veriyoruz. Hatay Samandağ Sutaşı Mahallesi’nde yaşıyoruz muhtardan çadır istemiştik ama çadır hala gelmedi. Anneannemin çadırında 17 kişi kalıyoruz ve bu çadırı da paramızla biz aldık. Devletin yardım eli bize hiç ulaşmadı. Muhtardan çadır istediğimiz, ‘elimize geldikçe ulaştırmaya çalışıyoruz’ diyorlar ama… Muhtar, sadece kendine oy verenlere ve akrabalarına çadır veriyor. Depremin 54’üncü günündeyiz ama bizim sesimizi hala duyan yok. Muhtar şiddet uygulanmasın diye iki üç arabayla geziyor. Muhtar bizden kaçıyor.

“Bizi resmen unuttular”

Köyümüze, devletin yardımları değil yardımsever insanların yardımları ulaştı. Bende köyde gönüllüyüm ve gönüllü dışında yardım eli uzatabilecek kimse yok. Devlet bize yarım litre su bile getirmedi. Seçim geliyor ve bizden oy istemek için geldiklerinde ancak yardım gelir. Şehre gelen yardımlar hep merkeze gidiyor, köylere gelen hiçbir şey yok. Bizi resmen unuttular.”