Gündem

Hakkında tefecilikten soruşturma yürütülen eski futbolcu Ayhan Akman'in ifadesi ortaya çıktı; Seçil Erzan'ın o iddiasını yalanladı

05 Aralık 2023 09:51

Futbol ve iş dünyasından çok sayıda tanınmış ismi tüksek kâr vaadi ile dolandıran Seçil Erzan'a para veren isimler arasında yer alan Galatasaray teknik ekibinden eski futbolcu Ayhan Akman'ın şikâyetçi sıfatıyla verdiği ifade ortaya çıktı. Seçil Erzan'ın, "Ayhan Akman verdiğinden fazlasını almıştır. Kendisinden faizle para satın aldım. Faizle verdiği parayı geri aldı. Kendisinden yüklü miktarda alacağım var" ifadesi sorulan Akman, bu iddiaları, "Kendisinden ana parama yakın bir parayı geri aldım. Bana gene 10- 20 bin dolar borcu bulunmaktadır. Beni dolandırdı. Şikâyetçiyim" diyerek yalanladı.

Sabah gazetesinin haberine göre, 'Müşteki' sıfatıyla ifade veren Akman, Seçil Erzan'ı yaklaşık 10-11 yıldır tanıdığını söyledi. Bu zamana kadar kendisi ile bankacılık işlemleri dışında herhangi bir iletişiminin olmadığını öne süren Akman, özel fon vurgununa nasıl dahil olduğunu anlattı.

Akman ifadesinde şunları kaydetti:

“Şöyle ki: bir gün beni arayarak bir yatırım fonundan bahsetti. Zaten banka müdürü olduğu için kendisine güveniyordum. İlk olarak 2022 yılının Haziran ayında Seçil Erzan beni bankaya davet etmişti. Ben de görüşmen amacıyla yanına gittim. İlk olarak 100 bin dolar para verdim. Toplamda ise 950 bin dolar parayı Seçil Erzan'a teslim ettim.

Yaklaşık 10 aylık bir süreçte Seçil Erzan beni sık sık aradı. Her seferinde benden fona yatırım yapmamı istedi. Beni bu fona daha fazla para vermem konusunda kandırdı. Toplam peyderpey hatırladığım kadarıyla Erzan'a her defasında 100- 200 bin dolar para verdim. Bahsettiğim gibi toplamı 950 bin dolardır.

Fakat Seçil Erzan bu zamana kadar kendisine yatırım amacıyla verdiğim parayı bana iade etmiştir. Ancak bu paraları bana kâr payı olarak vermiştir. Ben verdiğim paraların zaman zaman Seçil Erzan'ın odasında zaman zaman bankanın yanında bulunan pastanede teslim etmiştim."

Akman, Erzan’ın “Kendisinden yüklü miktarda alacağım var” iddiasına yanıt

Seçil Erzan’ın ifadesindeki "Ayhan Akman verdiğinden fazlasını almıştır. Akman'a da fon vaadinde bulunmadım. Kendisinden faizle para satın aldım ancak kendisi çok daha fazla faizle verdiği parayı geri aldı. Kesinlikle Akman'a hiçbir borcum bulunmamaktadır. Aksine kendisinden yüklü miktarda alacağım vardı" iddiasına Akman şöyle yanıt verdi:

"Kesinlikle hiçbiri doğru değildir. Hayatım boyunca kimseye para satmadım. Seçil Erzan'dan verdiğim parayı istediğim zamanlar başta beni epey bir süre oyaladı. Ben de bu durumu bankada çalışan yöneticilere anlatacağımı söyledim. Hatta bir gün ismi geçen banka yöneticisi ile fotoğraf çekinip, bu fotoğrafı Erzan'a WhatsApp üzerinden gönderdim. Amacım Seçil Erzan'ın benden aldığı paraları geri almaktı. Fakat sonrasında Erzan zaten kendisine verdiğim parayı bana geri vermişti. Daha doğrusu kendisinden ana parama yakın bir parayı geri aldım.

Bana gene 10- 20 bin dolar borcu bulunmaktadır. Erzan, hakkımda neden böyle bir iftirada bulunmuştur anlamış değilim. Benden hiçbir şekilde alacağı yoktur. Seçil Erzan beni dolandırmıştır. Kendisinden şikayetçiyim. Erzan dışında banka yöneticilerinden şikayetçi değilim.”

Ayhan Akman, aralarında Semih Kaya'nın da olduğu 11 isim hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tefecilik suçundan soruşturma yürütülüyor. Akman ve Semih Kaya'nın da olduğu 11 isim bu soruşturmada “şüpheli” pozisyonunda bulunuyor. geçen gün de Akman'ın vurgunun ortaya çıktığı tarih olan 7 Nisan Cuma günü, "Ben artık bu işi soracağım haberin olsun" dediği, Erzan'ın bu mesaja herhangi bir cevap vermediği ortaya çıkmıştı. Akman'ın, Erzan'ın gözaltına alındığı tarih olan 10 Nisan'da bir daha mesaj atarak, "Aramayı düşünüyor musun beni" şeklinde sitemli bir mesaj attığı ancak buna da cevap alamadığı öğrenilmişti.

TIKLAYIN - Futbolcuların Seçil Erzan'a attığı mesajlar ortaya çıktı; “Şaka mı yapıyorsunuz ya?”