Gündem

Hakkında haksız yargılamalar olduğunu söyleyen Karar yazarı Taşgetiren: Kurulu düzene muhalefet gerekmiş

"Kendime bakıyorum, insanca duruşta bir değişim yok ben de"

29 Ekim 2019 07:52

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, yazılarına gelen yorum ve eleştirileri değerlendirdiğini söylerken, hakkında yapılan ‘yargılamalara’ da bugünkü köşesinden yanıt verdi. 1969’dan beri yazı yazdığını dile getiren Taşgetiren, "Kendime bakıyorum insafta, adalette, merhamette, insanca duruşta bir değişim yok bende. Bu dönemin büyük kısmı benim çizgimin zorlukları içinde, dolayısıyla, en azından sistem boyutunda muhalefetle geçmiş. Değerlerimizi savunmuşuz, hayat tarzımızı savunmuşuz” dedi.

Taşgetiren, “İktidarda benim düşünceme yakın insanlar olsa bile, kurulu düzene muhalefet gerekmiş. Özal’ın iktidar döneminde başörtüsü mücadelesini hatırlayın, Refah döneminde, Ak Parti’nin ilk yıllarında yaşananları hatırlayın, çizgimiz belli” ifadesini kullandı. 

Taşgetiren yazısında şunları söyledi: 

“Hoş, o dönemlerde bile iktidarda olan dostlara hatırlatmalarımız, uyarmalarımız olmuştur. O dönemlerde bile 'iktidar'ı çok önemseyen dostlar, uyarılar karşısında 'Bu dönemde bunlar yazılır mı?'  diye itiraz etmişlerdir. Yazılanların iktidarda olanları yıprattığını, yıpratacağını, dolayısıyla zor kazanılan bir imkânın kaybedilmesinden endişe etmişlerdir.

Bugün bizim insanlarımızın iktidarı var. İyi işler yapılmıyor mu, yapılıyor. Peki yanlış işler? 'GÜÇ'ün getirdiği psikoloji herkesi hep olumlu mu etkiliyor? Güç onu kullananlar için hep bir sınav alanı değil mi? Tarihte de iktidarların günahını – sevabını gücü kullanma biçimi belirlememiş mi?

İktidarı emanet ettiğimiz insanlar, bizim yakınlarımız olduğunda onların gücü yanlış kullanmaları durumunda ikaz etmek gerekmez mi? Bırakmalı, iktidarı nasıl kullanırlarsa kullansınlar mı demeliyiz? Yoksa iktidarda olanların 'Biz yanlış yaptığımızda dostlarımız  bizi uyarır, bizim ebediyet alemine savunulamayacak dosyalarla gitmemize mani olurlar' diye düşünmelerini mi beklemeliyiz?”

Yazının devamı için tıklayın