Gündem

Hakkında 'geçici üyelikten çıkarma' kararı verilen Tanju Özcan: Tarihin bana bir vazife yüklediğini düşünürsem aday olmaktan geri durmam

Tanju Özcan, kararı yargıya taşıyacağını söyledi. 

26 Eylül 2022 20:21

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında '1 yıl geçici üyelikten çıkarma' cezasının verilmesine oy birliği ile karar verdi. Kararın ardından açıklama yapan Tanju Özcan, "Karar hukuki değil siyasi" görüşünü savunarak "Et tırnaktan ayrılmaz" dedi. Özcan cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ise,  "Tarihin bana bir vazife yüklediğini düşünürsem aday olmaktan geri durmam. 100 bin imzayı toplayıp aday olmayı düşünürüm" ifadelerini kullandı. 

Eski milletvekili ve televizyon yorumcusu Barış Yarkadaş, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, gazeteciler Hacı Yakışıklı ve Şaban Sevinç, Fuat Uğur; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak katılan Özcan şu açıklamaları yaptı: 

"Böyle bir karar bekliyordum. Son anda doğruyu görürler inşallah böyle karar vermezler diye beklenti içerisindeydim. Burada verilen bir siyasi karardı. Onlar (YDK) siyaseten vermeleri gereken kararı verdiler. ‘CHP Atatürkçü ve Türk milliyetçisi olan kişilerden rahatsız, bunları partiden uzaklaştırmak istiyor’ algısı vardı kamuoyunda. Bu algıyı kuvvetlendirdiği için üzülüyorum. Etik olmaz gerekçesiyle Sayın Genel Başkan benimle hiç görüşmedi."

"Benden asla Çelebi çıkmaz"

Sosyal medya hesabından bir takipçisinin "sen de mi Mehmet Ali Çelebi gibi olacaksın?" sorusuna yanıt veren Tanju Özcan, "Mehmet Ali Çelebi’yi takip etmeyi bıraktım. Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile bugünkü Çelebi arasında çok ciddi fark var. Benden asla bir Çelebi çıkmaz." açıklamasını yaptı.

"HDP Kürtlerin partisi falan değil"

Özcan "HDP Kürtlerin partisi falan değil. HDP Kürt vatandaşlarımızın asıl sorunlarına hiç değinmiyor. Kandil’in sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. HDP’ye bu anlamda çok fazla yaklaşılmasının doğru olmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Gürsel Bey benim partililiğimi test edemez"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerine Özcan'ın tepki göstermesi sonrası Tekin "O şahıs CHP'li değildir, üyeliği askıya alınmıştır" demişti. Bu sözler üzerine Özcan "Gürsel Bey benim partililiğimi test edemez, ben de onunkini edemem." dedi.

"100 bin imzayı toplayıp aday olmayı düşünürüm"

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili Özcan "Tarihin bana bir vazife yüklediğini düşünürsem aday olmaktan geri durmam. 100 bin imzayı toplayıp aday olmayı düşünürüm." açıklamasını yaptı.

"Adı geçen arkadaşlarımızın daha kolaylıkla kazanabileceğini söyledim"

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in "İmamoğlu’nun ve Yavaş’ın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha fazla oy alacağına mı inanıyorsunuz?" sorusuna ise Özcan" Benim gördüğüm o. Sayın Kılıçdaroğlu kazanamaz diye bir iddiam yok. Adı geçen arkadaşlarımızın daha kolaylıkla kazanabileceğini söyledim" yanıtını verdi.

TIKLAYIN | Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a '1 yıl geçici üyelikten çıkarma cezası' verildi