Gündem

HAK-İŞ Genel Başkan Arslan: Asgari ücret tespit komisyonu derhal toplanmalı; bütün çalışanların hakları ve ücretleri aynı oranda artırılmalı

21 Haziran 2022 16:32

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın , “Enflasyona çalışanlarımızı ezdirtmeyeceğiz” sözlerini hatırlatarak “Temmuz ayı için ben de buradan sesleniyorum. Asgari ücret tespit komisyonu derhal toplanmalıdır. Asgari ücrete yapılacak olan artışla bütün çalışanların hakları ve ücretleri aynı oranda artırılmalıdır” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Şubesi'nin 10. Olağan Genel Kurulu, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın katılımıyla yapıldı.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, bu dönemde birlik ve beraberliğin önemli olduğunu belirtti.

Sendika olarak bu birlik ve beraberliğin öncülüğünü, liderliğini yapacaklarını, sendika olarak her yerde devletin üniter yapısına karşı yapılan saldırılara en önde cevap verdiklerini dile getiren Arslan, çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesinin en doğal hak olduğunu, bunu talep edeceklerini söyledi.

Ocak ayından mayıs sonuna kadar yüzde 35'in üzerinde enflasyon olduğunu, ocak ayında verilen zamların anlamını yitirdiğini dile getiren Arslan, "Sayın Cumhurbaşkanımız inat ve ısrarla memurlar için çalışanlar için hep şunu söylüyor; 'enflasyona çalışanlarımızı ezdirtmeyeceğiz.' Temmuz ayı için ben de buradan sesleniyorum. Asgari ücret tespit komisyonu derhal toplanmalıdır. Asgari ücrete yapılacak olan artışla bütün çalışanların hakları ve ücretleri aynı oranda artırılmalıdır. Bunu yapmak bizim sorumluluğumuzdur, biz talep edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bizim önümüze koyduğu taahhütlerinin gereği olarak bunu yapacağız." diye konuştu.