Dünya

Hafter yönetimindeki Libya Ulusal Ordusu, Trablus'a giden yolları ele geçirdiğini açıkladı

28 Aralık 2019 09:23

T24 Dış haberler

Türkiye ve Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Libya hükümetine karşı savaşan Halife Hafter yönetimindeki Libya Ulusal Ordusu, başkent Trablus'a giden yolları kontrol altına aldıklarını duyurdu.

Facebook üzerinden yapılan açıklamada Libya Ulusal Ordusu'nun artık Trablus'daki havalimanını, petrol depolarını ve Nakliye Ordu Kampı'nı kontrol ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Libya Ulusal Ordusu başkentin merkezine çıkan yollardaki şiddetli çatışmaların ardından ilerliyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti havalimanına giden yolda cesetleri yerde bırakarak geri çekildi.

Al Arabiya'ya konuşan Libya Ulusal Ordusu sözcüsü General Ahmed el Mesmani, "Trablus için savaşın sürdüğünü" ifade ederken, "İlerleyen saatler Libya'daki durumu takip edenleri şaşırtacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Libya ile imzalanan mutabakatların ardından Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti talep ederse bölgeye asker gönderilebileceğini söylemişti. Trablus kısa süre sonra Ankara'dan resmi olarak asker talebinde bulundu.

Halife Hafter'in ordusu uzun süredir Trablus'u ele geçirmeye çalışıyor.