Gündem

Habertürk yazarı Par: Vatandaşın 6'lı masadan beklentisi yarına dair somut çözümler ortaya koymaları, geçici konularla oyalanmaları bana anlaşılır gelmiyor

"Eğer 6’lı masanın tamamı veya birkaçı meclis seçimine de ittifakla girecekse bu programa orada da ihtiyaçları olacak"

16 Ağustos 2022 10:44

Habertürk yazarı Kübra Par, 6 muhalefet partisinin genel başkanlarının demokrasi adına takdir edilmesi gereken güzel bir iş yaparak bir araya geldiklerini belirterek, "Fakat kazanma kısmı için de yapmaları gerekenler var. Gösterecekleri aday kampanya sürecinde halka neler vaat edecek? Ekonomik sorunlara karşı somut çözüm planı ne olacak? Dış politikadaki meselelere nasıl yaklaşacak? Rusya-Batı dengesinde nerede duracak? Milli savunma sanayiindeki gelişmeleri ileri taşıyacak mı? Bu ve bunun gibi seçmen kararını doğrudan etkileyecek konularla ilgili somut bir program yazmaları gerekiyor.

Eğer 6’lı masanın tamamı veya birkaçı meclis seçimine de ittifakla girecekse bu programa orada da ihtiyaçları olacak." diye yazdı.

6'lı masanın, cumhurbaşkanı adayını henüz gür bir sesle ortaya koyamadığını savunan Par, "Ev sahibi Saadet Partisi, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Kudüs’te attığı adımlar konusundaki hassasiyetlerini dile getirecekmiş. Kur korumalı mevduat, Rusya’nın ana yüklenici/yapımcı firmayı projeden çıkardığı Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı ve cemevlerine yönelik saldırılar da toplantıda ele alınacakmış.

Farklı konular da sıralanmış ama epeyce bir bölümü son günlerde ülkede konuştuğumuz sıcak gündem maddeleri. Elbette her biri önemli ama bir ay bilemediniz birkaç ay sonra unutulacak bu sıcak gündemi konuşarak neden vakit kaybediyorlar? Vatandaşın 6’lı masadan beklentisi yarına dair somut çözümler ortaya koymaları. Seçime 9-10 ay kalmışken geçici konularla oyalanmaları bana pek anlaşılır gelmiyor doğrusu." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...