Gündem

Habertürk yazarı Kübra Par: İmamoğlu aleyhinde yaptığı üst üste gelen bu hamleler, bir noktada halkı gerçekten kızdırabilir

23 Aralık 2022 08:46

Habertürk yazarı Kübra Par, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak ve hapis cezasının adaylık tartışmalarının gölgesinde kaldığını belirterek, "Muhalif seçmen verilen cezaya öfkelendi. Kararsızlar ise, kenara not etti ama 6’lı masanın kendi içindeki çatışmaları nedeniyle kafası karıştı.

Kısacası muhalefet iyi değerlendiremediği için İmamoğlu’na verilen ceza, seçmen davranışını değiştirecek sertlikte bir etki yaratmadı. Aksine iktidarın işine gelen bir tablo oluştu" diye yazdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İBB'ye başlattığı soruşturmaya dikkati çeken Par, şu ifadeleri kullandı:

"Rapor incelendikten sonra savcılıkça İmamoğlu hakkında yeni bir soruşturma başlatılabilir. Üstelik bu sefer konu terör olduğu için İçişleri Bakanlığı’na görevden alma yetkisi sağlayabilir. İçişleri Bakanlığı, İBB’de terörle iltisaklı kişilerin işe alındığını iddia ediyor.

İBB tarafı ise, iddialara karşı çıkıyor, 'İşe alımlarda adli sicil kaydı soruyoruz, gerçekten terörist varsa niye tutuklamıyorsunuz?' diye rest çekiyor. Hukuken yapılabileceklerin sınırı olmadığını son yıllarda yaşananlara bakarak gördük fakat iktidarın İmamoğlu aleyhinde yaptığı üst üste gelen bu hamleler bir noktada halkı gerçekten kızdırabilir.

Yazının tamamı için tıklayın...