Gündem

Habertürk yazarı Kübra Par: Duyduğum en çılgın adaylık senaryosu

"Sayın Kılıçdaroğlu böylesi bir olasılığı da hesaba katıyor mudur acaba?"

15 Ağustos 2022 10:30

Habertürk yazarı Kübra Par, ismini vermediği eski bir siyasetçi ile yaptığı sohbette kulislerde konuşulan "çılgın" ihtimali, "Seçim tarihi açıklandığı anda öncülüğünü Ümit Özdağ’ın yapacağı bir grup yüz bin imza toplayarak Mansur Yavaş’ı aday gösterecek. Buna karşılık bir başka grup da yüz bin imza toplayarak Ekrem İmamoğlu’nu aday gösterecek. Tabii bu imza sayıları yüz binle kalmaz, milyonu bulabilir.

Her ikisinin de iradesi dışında gerçekleşecek bu durum karşısında halkın isteğine rıza göstermek dışında yapacakları pek bir şey kalmayacak. O dakikadan sonra 6’lı masadan Kılıçdaroğlu’nun adının çıkıp çıkmamasının bir önemi kalmayacak. Seçimde asıl yarış Cumhurbaşkanı Erdoğan ile muhalefet adayı arasında değil, İmamoğlu ve Yavaş arasında geçecek" ifadeleriyle köşesine taşıdı.

İhtimali "zayıf ve uçuk" olarak değerlendiren Par, "Aday olmayı ciddi ciddi düşünen ve belediye başkanları tehlikesini parti içinde bertaraf ettiğini düşünen Sayın Kılıçdaroğlu böylesi bir olasılığı da hesaba katıyor mudur acaba?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...