Gündem

HaberTürk yazarı Yılman’dan Gaziantep Valisi’ne tepki: Şiddet sayılması için silah yerine sopa ya da bıçak mı kullanması lazımdı?

08 Temmuz 2022 14:52

HaberTürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, doktor Ekrem Karakaya'nın hasta yakını tarafından öldürülmesinin ardından Gaziantep Valisi Davut Gül'ün yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 

Yılman yazısında, "Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, doktor cinayetine dair şöyle bir yorumda bulundu; "Bugün bir hekimimiz menfur bir saldırıyla hayatını kaybetti. Nereden baksanız acı bir olay ama daha acı olanı, herkesin mevzi kazanma derdinde olması! Sağlıkta şiddetin ortadan kalkması için alınabilecek tedbirler olmakla birlikte bu olayı sağlıkta şiddet gibi açıklayamayız!” Sanırım Vali Bey, muhalefeti kast ederek birilerinin bu acı olay üzerinden siyaset devşirme peşinde olduğunu filan ima etmeye çalıştı." ifadesini kullandı. 

Yılman şunları kaydetti:

"Bir kere şunu söylemek istiyorum… Bir mülki amirin böyle bir yorumda bulunmasının hiç gereği yoktu. Çünkü eğer birileri yürek dağlayan böylesi trajik bir olay üzerinden siyaset yapıp, mevzi kazanma derdine düşmüşse… Bu şuursuzluğun muhatabı, buna cevap verecek olan ya da bu polemiğe girecek olan atanmış bir kamu yöneticisi değil, siyasetçidir. Diğer konu ise Gül’ün bu korkunç cinayeti doğru bir yere oturtamamasıdır. Hani demiş ya; “Bu olayı sağlıkta şiddet gibi açıklayamayız!” Düşündüm epeyce üzerinde Vali Bey’in bu tezinin. Ne gibi açıklarız bilemedim vallahi. Adam psikopat. Annesinin ölümünden onu ameliyat eden doktoru sorumlu tutuyor ve bu yüzden de gidip katlediyor. Pardon da şiddetle açıklanamaz da ne ile açıklanır Sayın Valim? Şiddet sayılması için silah yerine sopa ya da bıçak mı kullanması lazımdı? Şiddet gibi değilse bu cinayet… Ne gibi o zaman?"