Gündem

HaberTürk yazarı Sarıkaya: CHP’nin neredeyse bütün kurmay heyeti liderleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda kararlı

11 Ağustos 2022 13:32

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "CHP’nin neredeyse bütün kurmay heyeti liderleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda kararlılığı...Sadece kurmay heyet de değil, neredeyse bütün kadroları benzer beklentide." değerlendirmesini yaptı. 

Sarıkaya yazısında, "Bunun bir örneği önceki gün Edirne’de yaşandı; CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan, Grup toplantısını gerçekleştirmek için milletvekilleriyle kentine gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu kürsüye '13’üncü Cumhurbaşkanımız' diye davet etti. Kılıçdaroğlu da herhangi bir tepki göstermedi, her zamanki sakin üslubu içinde kürsüye gelip konuşmasını gerçekleştirdi. Görünen o ki benzer görüntülere yakın gelecekte de tanıklık edilecek. Hemen belirteyim, CHP yönetimi de bundan hoşnut... Çünkü bu tutumları sadece Kılıçdaroğlu’nun toplumsal kabul oranını değil, CHP’nin oy oranını da yükselttiğini gördüler. Bundan dolayı devam ettirmekte kararlılar." düşüncesini dile getirdi.

Sarıkaya şunları kaydetti:

"Bu dönem yapılan ölçümler ne derece gerçekçi sonuç verir ayrı konu; iddiaları o ki AK Parti lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki oy oranı ciddi oranda kapanma göstermiş. Bunun iki ay sonra çok daha önemli bir noktaya varacağına ilişkin beklentileri var. Anketler yapılırken, siyaset sosyolojisinin en önemli efekt araçlarından biri olan Utangaç Muhafazakar Seçmen Etmeni’nden ne derece faydalandıklarını bilmiyorum.

Bunun en önemli verisine 1992’de İngiltere’de rastlandı ve Thatcher seçimi kazanamayacak gibi görünürken, sandık sonucunda iki puan gerisinde olduğu İşçi Partisi’nin 7,6 puan önüne geçti.

Muhafazakar seçmenin anketlere yanıt verirken, sandıkta göstereceği asıl tutumu gizlediği sonucuna varıldı..."