Gündem

HaberTürk yazarı Par: Yeniden Refah ile ittifak kurmak aslında AK Parti’de görev yapan herkesin tam olarak içine sinen bir durum değil

31 Mart 2023 11:48

HaberTürk yazarı Kübra Par, "Yeniden Refah ile ittifak kurmak aslında AK Parti’de görev yapan herkesin tam olarak içine sinen bir durum değil. Yeniden Refah Partisi aslında savundukları itibarıyla AK Parti açısından mahallenin problemli çocuğu gibi…" değerlendirmesini yaptı.

Par, yazısında, "Salgın oluyor, AK Parti "Aşı aşı" derken Yeniden Refah “Aşı olmayın kuyruğunuz çıkabilir” diyor. AK Parti, “İstanbul Sözleşmesini kaldırdık ama kapı gibi 6284 var” diyor, Yeniden Refah çıkıp “Gelin onu da kaldıralım” diyor. AK Parti’nin çıkardım dediği gömlekte hangi desenler varsa Yeniden Refah onları sıkı sıkı sahipleniyor. Görüş ayrılıkları bunlarla da sınırlı değil. AK Parti “Kanal İstanbul’u yapacağız” diyor, Yeniden Refah “Kesinlikle yapılmamalı” diyor. AK Parti “Ekonomide iyiye gidiyoruz” diyor, Yeniden Refah ekonomideki gidişatı alabildiğine eleştiriyor. Yani Yeniden Refah ile ittifak kurmak aslında AK Parti’de görev yapan her kesin tam olarak içine sinen bir durum değil. Buna rağmen söz konusu yüzde 50+1 olduğu için Erdoğan siyasi tecrübesini konuşturdu, ne yaptı etti Fatih Erbakan’ı ittifaka dahil  olmaya ikna etti" ifadesini kullandı.