Gündem

Güvenlik kaynakları: ABD askerinin ölümünde TSK unsurlarının ilgisi yok

Pentagon yaptığı açıklamada askerin ölüm nedenini açıklamamıştı

03 Mayıs 2019 23:57

Güvenlik kaynakları, "Türk askerlerinin Suriye'nin kuzeyinde ABD'li bir askeri vurduğu"na yönelik dış basında yer alan iddianın gerçeği yansıtmadığını, söz konusu olayla TSK unsurlarının ilgisinin olmadığını bildirdi.

Güvenlik kaynakları, "Türk askerlerinin Suriye'nin kuzeyinde ABD'li bir askeri vurduğu"na ilişkin dış basında yer alan iddianın gerçeği yansıtmadığını, söz konusu olayla TSK unsurlarının ilgisinin olmadığını bildirdi.

Bazı yabancı internet sitelerinde "Suriye'nin kuzeyinde bir ABD'li askerin Türk askerlerince vurulduğu" iddiası yer aldı.

Güvenlik kaynakları, söz konusu iddiayı yalanlarken, olayla ilgili TSK unsurlarının ilgisinin olmadığını belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı da askerin "muharebe dışı olay sonucu hayatını kaybettiği"ni açıklamıştı.

Ne olmuştu?

Suriyeli haber kaynakları "Amerikan askerinin ölümünün Türkiye’nin bölgedeki faaliyetlerinden kaynaklandığı" iddia edildi. Bu bilginin gizli tuttuğunu da aktaran Suriyeli kaynaklar, Amerikalı askerin ölümüne neden olan saldırının TSK tarafından devriyeye düzenlenen top atışı olduğunu iddia edildi.

28/29 Nisan tarihlerinde devriye görevi sırasında vurulduğu belirtilen Amerikan askerinin ölüm nedeni, Pentagon tarafından yapılan duyuruda açıklanmamıştı.

Suriye'deki savaş alanlarından bilgi veren bazı sivil toplum kuruluşları da ABD askerinin ölümünü TSK ile ilişkilendirmişti.