Ekonomi

CHP'li Gürer: Memur ve emekliye yüzde 3 refah payı verilmeli

01 Ocak 2023 12:55

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, memur ve emekliye yüzde 3 oranında refah payı ödenmesi için hazırladığı kanun teklifini TBMM’ye sundu.

Sözcü'nün haberine göre, Ömer Fethi Gürer, devlet memurları ve emeklilerin ekonomik açıdan ciddi sorunlar yaşadığına dikkat çekerek, verilecek olan yüzde 3 oranındaki refah payının bir nebze de olsa bu kesimlerin yarasına merhem olabileceğini belirtti.

Gürer, enflasyon farkının zam olarak görülmemesi ve alım gücüne hiçbir katkısının olmadığının bilinmesi gerektiğini belirtti. Her koşulda ve şartlar ne olursa olsun görevlerini özveriyle yerine getiren memurların yaşadıkları sorunlara vurgu yapan Gürer, şunları söyledi:

"Hayatlarını en çok etkileyen unsur ücretlerin günümüz ekonomik şart ve koşullarına uygun olarak güncellenmemesi öncelikli olarak yer almaktadır. Devlet memurlarının büyük bir çoğunluğunun yoksulluk sınırı altında maaşla geçim mücadelesi verdikleri bilinmektedir.

Siyasi iktidar tarafından uygulanan ekonomi politikaları ülkedeki tüm kesimlerin yaşam şartlarını olumsuz etkilemekle birlikte artan enflasyon rakamlarının alım gücüne direkt olarak olumsuz etkileri ortaya çıkmaktadır. Bu durumda devlet memurlarının alım gücü her geçen gün düşmektedir. Her ne kadar devlet memur maaşlarına 6 aylık periyotlar dâhilinde enflasyon farkı yansıtılsa da yaşanan ekonomik buhran neticesinde enflasyon karşısında ezilmektedirler."