Spor

Güntekin Onay ve Mehmet Demirkol'dan tepki: Hükûmet ve devlet aynı şey değil

27 Şubat 2023 09:40

Spor yorumcuları Güntekin Onay ve Mehmet Demirkol, Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerinden yükselen "Hükûmet istifa" sloganları sonrası taraftarlara gelen tepkiler üzerine, insanların, "hükümet" ve "devlet" kavramlarının ayırt edebilmesi gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 44 bini aşkın kişinin hayatını kaybetmesi sonrası hafta sonu oynanan Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında tribünlerden yükselen, "hükümet istifa" sloganlarıyla başlayan, ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin taraftarları hedef göstererek siyah beyazlı ekibin üyeliğinden istifa etmesiyle büyüyen tartışma devam ediyor.

Bu kapsamda bazı spor yorumcuları da görüşlerini, kişisel Twitter hesaplarında paylaştı.

beINSports yorumcusu Güntekin Onay, hükümet ve devlet kavramlarının ayırt etmenin bu kadar zor olmaması gerektiğini belirterek, "Biz devletin yanındayız zor günlerde. Devletimiz güçlüdür ve vatandaşının yardımına koşar. Hükümet ile devlet aynı şey değil" dedi.

"Hükümet yıkıldığında devlet yıkılsa Atatürk öldüğünde Türkiye yıkılırdı"

Mehmet Demirkol da, "Devlet ve hükümet aynı şey değildir. Hükûmet yıkıldığında devlet yıkılsa Atatürk öldüğünde Türkiye yıkılırdı. İnsanlar devletinin yanında hükûmetin karşısında olabilir. Demokratik haktır" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerde afet bölgesindeki yurttaşların, ilk 48 saatte gerekli yardımlara erişemediği öne sürülmüş, bu nedenle kamuoyundan AKP'ye yönelik eleştireler gelmişti. 

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçları öncesinde tribünlerden yükselen, 'Hükûmet istifa" sloganlarını tepki göstererek, kulüp yönetimlerine, "ya önlem alın ya maçlar seyircisiz oynansın" diye seslenmişti. Bahçeli, ardından da Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.